Annonce
Kolding

Overgreb: Mænd kan også være sexofre

Kolding: Oftest er det piger, der er i fokus, når talen falder på sexmisbrug. Men det rammer også drenge, og det kan give senfølger i voksenlivet.

Det sætter Kolding fokus på ved Synlighedsdagen, hvor Kolding Selvhjælp inviterer til arrangementet "Den seksuelt misbrugte mand", der handler om voksne mænd med senfølger efter seksuelle overgreb. Det sker onsdag 12. september klokken 19-21.30 i KUC Auditoriet.

Ved arrangementet vil der være oplæg ved psykoterapeut Lone Lyager, der fortæller om, hvordan de mandlige kønsrolleforventninger gør det svært at se manden som offer. Derfor kæmper den misbrugte mand med nogle kønsspecifikke følgevirkninger, som tager afsæt i hans kamp med at føle sig som en "rigtig" mand.

Derudover vil man få den personlige historie fra Jens Mortensen, der fortæller om massive svigt, vold og overgreb i barndommen. Til sidst vil der være et pårørende-oplæg fra en kvinde, som lever sammen med en seksuelt misbrugt mand.

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat. Der er gratis adgang, tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce