Annonce
112

Uønsket besøg: Beboer overraskede tyv i entreen

Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter vidner, som kan have set en lyshåret mand stikke af fra et uvelkomment "besøg" til fods i Toftlund tirsdag aften.

TOFTLUND: En borger på Høllevang i Toftlund fik sig tirsdag aften noget af et chok, da vedkommende efter at have løbet et kort ærinde, kom tilbage til sin lejlighed. I entreen overraskede vedkommende nemlig en indbrudstyv, som var gået ind ad den ulåste hoveddør.

Beboeren var væk i tidsrummet fra cirka 22.00 til 22.20, og det var cirka 22.20, at indbrudstyven stak af.

Da den uvelkomne gæst blev opdaget, stak vedkommende af i løb fra stedet og fik et mindre kontantbeløb samt en Huawei Mate 9 Pro smartphone med sig. Telefonen repræsenterer en nypris på cirka 3000 kroner.

Politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet umiddelbart efterforsker sagen som værende berigelseskriminalitet.

- Vi anser det som berigelseskriminalitet. Vedkommende overraskede tyven i entreen, men løb ikke umiddelbart efter vedkommende, forklarer han.

Lejlighedens beboer har et godt signalement af gerningsmanden, og Syd- og Sønderjyllands Politi håber nu, at nogen har set manden løbe i området ved Høllevang omkring 22.20 tirsdag aften. Der er tale om en mand på cirka 180 centimeter, som er midt i 20'erne. Han har lyst hår, og bar ved indbruddet lyst militærtøj. Han beskrives som havende et tyndt ansigt og en tynd næse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce