Annonce
Kolding

Overraskelse ved Ewii-formandsvalg: 32-årig landmand kom ind fra sidelinjen og vandt

32-årige Anders Skovdal fra Jerlev blev overraskende valgt som ny formand for Ewii tirsdag eftermiddag. Han slog med tre stemmer den nuværende næstformand Morten Hansen, Kolding, i kampen om formandsposten. 61 af de 121 repræsentanter stemte på Anders Skovdal, 58 på Morten Hansen, og to stemte blankt. Foto: Claus Blem Jensen

32-årige Anders Skovdal, Vejle, skal de kommende fire år stå i spidsen for trekantområdets store forsyningskoncern. Skovdal vandt formandsposten med blot tre stemmer til Morten Hansen fra Kolding. For blot en uge siden tog han imod opfordringen til at kandidere. Morten Hansen fortsætter som næstformand.

Trekantområdet: Blot tre stemmer afgjorde formandsvalget i energikoncernen Ewii tirsdag eftermiddag. Med 61 stemmer faldt valget på 32-årige Anders Skovdal fra Vejle, som for blot en uge siden besluttede sig for at stille op til formandsvalget.

Indtil selve repræsentantskabsmødet var den nuværende næstformand 57-årige Morten Hansen fra Kolding det eneste kendte bud på formandsposten, men med tre stemmer vandt Anders Skovdal. 58 af de 121 repræsentanter stemte på Morten Hansen. To stemte blankt. Morten Hansen blev efterfølgende enstemmigt valgt til næstformand, da bestyrelsen konstituerede sig.

Anders Skovdal har siddet i bestyrelsen for Ewii de seneste fire år og dermed også været en del af balladen, da det stormede over selskabet i 2017.

- Jeg kan se på tallene, at det var meget tæt, men jeg er ikke kun formand for halvdelen af repræsentantskabet. Uanset hvor I har sat jeres kryds, så er jeg formand for alle. Jeg er meget ydmyg over den opgave jeg har fået, sagde Anders Skovdal efter valget, hvor han også takkede den afgående formand Jørn Limann, Fredericia, for en kæmpe indsats.

Annonce

Kamp om bestyrelsesposter

Bestyrelsen for Ewii består af 15 valgte blandt repræsentantskabets medlemmer. Hver kreds vælger bestyrelsesmedlemmerne individuelt.Ud af Vejens syv repræsentantskabsmedlemmer ønskede to at stille op til kredsens enlige plads i bestyrelsen. Valgt blev:

Bent Jørgensen.

10 kandidater i Middelfart skulle vælge et bestyrelsesmedlem. To var kandidater. Valgt blev:

Allan Buch.

Hele 17 af Vejles 39 repræsentantskabsmedlemmer ville have en af Vejles fem bestyrelsesposter. Valgt blev:

Ulrik Farup Sørensen, Lotte Vestergaard, Anders Skovdal, Jacob Bogh Nielsen, Per T. Henriksen.

Ud af Koldings 40 repræsentantskabsmedlemmer var 13 kandidat til en af de 5 bestyrelsesposter. Valgt blev:

Ejvind Christensen, Morten Hansen, Per Nielsen, Pierre Legarth, Per Bødker Andersen.

I Fredericia var 11 af de 24 repræsentantskabsmedlemmer klar til en af de tre bestyrelsesposter. Valgt blev:

Henrik Jørgensen, Carl Johan Sørensen og Kurt Dahl.

Ud over de 15 er to medarbejdere repræsenteret i bestyrelsen. Det er Søren Rahbech og Christian Holmgaard.

Bestyrelsen får vederlag:

Formand: 213.000 kr. plus diæter.

Næstformand: 142.000 kr. plus diæter.

Bestyrelsesmedlemmer: 70.000 kr. plus diæter.

Træk på erfaring

Anders Skovdal driver Jerlev Gård syd for Vejle. Han er en af storkunderne hos Ewii i kraft af sit strømforbrug til mælkeproduktionen på gården.

- Jeg så det som rettidig omhu, da jeg stillede op til repræsentantskabet for fire år siden. Vi bruger masser af energi, så jeg mente, at det var vigtigt at involvere mig i forsyningsområdet, og det har været spændende, konstaterede Anders Skovdal.

Han ser frem til arbejdet i bestyrelsen, som han er klar til at finde tid til.

- Jeg har dygtige driftsledere med 25 og 34 års erfaring, så det skal nok gå, sagde Anders Skovdal.

Også i bestyrelsen er han blandt de yngste.

- Jeg er yngre og har ikke samme erhvervserfaring, som mange andre, men jeg kan konstatere, at der sidder mange gode folk i bestyrelsen med den erfaring. Jeg har til gengæld evnerne til at få folk til at gå i samme retning, og det er vigtigt, hvis vi skal have succes i Ewii, sagde Anders Skovdal.

Det var netop Anders Skovdals evner til at samle folk med forskellige holdninger, som havde fået folk i Vejle-kredsen til at opfordre den 32-årige landmand til at stille op.

- Jeg har det fint med at samle folk, og ser jeg frem til at gøre det i bestyrelsen, sagde Anders Skovdal, som er 4. generation på Jerlev Gård, gift med Karina og far til Phillip på to et halvt år.

Næstformand igen

Morten Hansen gik også for fire år siden efter formandsposten i selskabet, men tabte til daværende formand Steen Dahlstrøm, Middelfart.

Til gengæld trådte han til som næstformand efter den kaotiske krise i sommeren 2017. Her valgte den siddende formand Steen Dahlstrøm, Middelfart, at forlade posten i kølvandet på den stormfulde afgang af direktøren Knud Sten Larsen.

Jørn Limann fra Fredericia blev valgt som formand efter Steen Dahlstrøm, og Morten Hansen arbejdede tæt sammen med Limann i rekonstruktionen af selskabet. Morten Hansen gik tirsdag til valg på at fortsætte arbejdet med den nye strategi, som var en opfyldelse af de ønsker, han allerede for fire år siden havde til selskabets udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce