Annonce
EfB

Overrasket Olafur Kristjansson efter fyringen: Jeg blev offer for resultaterne

EfB’s tidligere træner ærgrer sig over, at han ikke fik lov til at sætte et større aftryk på holdet, men han kendte risikoen, da han skrev under, og han anerkender, at fyringer er en præmis i fodboldens verden.

Olafur Kristjansson blev overrasket, da han mandag aften efter 2-1-nederlaget til Fredericia blev trukket til side af sportschef Jimmi Nagel Jacobsen og fik beskeden om, at han var fyret.

- Jeg havde glædet mig til og set frem til at sætte et større aftryk på EfB, men sådan skulle det ikke være. Det er præmissen som træner, man risikerer altid at blive fyret?

- Men blev du fyret på grund af resultater, eller fordi du ikke passede ind i strategien?

Annonce

- Det eneste, jeg har fået at vide, er, at resultaterne i foråret ikke var gode nok, men mon ikke det er en kombination af resultater og strategi? Ledelsen har i hvert fald ikke været overbevist om, at jeg kunne føre strategien ud i livet.

- Du har faktisk prøvet noget næsten lignende, da du var i FC Nordsjælland – dengang kom der også amerikanere ind og satte deres aftryk med en trænerfyring – så du var vel advaret?

- Du kan godt til dels sammenligne de to ting, bortset fra at FC Nordsjælland havde en ny træner klar med det samme. Men ja, da jeg skrev under med EfB, vidste jeg, at der måske var nye investorer på vej, men jeg valgte at tage chancen, fordi projektet var spændende.

- Kunne eller burde du have gjort noget anderledes – eksempelvis brugt flere af de unge spillere?

- Jeg synes faktisk, at de talenter, der har været der og har været klar, har fået spilletid. Man kan altid diskutere, om de har fået nok spilletid, men det synes jeg, at de har. Man kan også diskutere, om jeg som træner ikke har været god nok til at gøre dem mere klar, men jeg kan i hvert fald sige, at det er ikke, fordi jeg ville bruge dem, at de ikke har spillet mere.

Olafur Kristjansson fortryder ikke noget i sin tid som EfB-træner, men han ærgrer sig over, at han ikke får chancen for at føre holdet videre. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

- Det gjorde vel heller ikke dit arbejde med de unge spillere nemmere, at EfB i det første halve år af din trænerperiode ikke havde en transitionstræner - altså træneren, der skal hjælpe de unge med overgangen fra ungdom til senior?

- Jeg synes i hvert fald, at det er det forkerte sted at spare, og jeg kan konstatere, at de unge efter ansættelsen af Patrick Harboe som transitionstræner har fået et markant løft.

- Men du følte, at du blev nødt til at bruge de erfarne spillere for at opnå målet om oprykning?

- Ja, når man har spillere som Joni Kauko, Jakob Ankersen, Rodolph Austin og Kevin Conboy, skal de jo spille, og man forventer, at de er stamspillere. Der har jeg så forsøgt at bruge dem til at hjælpe de unge frem og give truppen noget dynamik, men det er ikke lykkedes godt nok.

- Blev du offer for, at I/du aldrig fandt en offensiv strategi?

- Vi blev måske ofre for, at vi havde den gode stime af resultater i efteråret. Den skabte vi på soliditet og en god defensiv, og så håbede vi, at det kunne bære hele vejen frem til oprykning. Som træner er man jo altid begunstiget eller begrænset af den spillertrup, man har, og man kigger altid på, hvordan det kan lade sig gøre at spille. Jeg satte holdet op på den måde, der for mig gjorde det mest sandsynligt, at vi ville få gode resultater.

- Samtidig blev du vel også offer for, at dine offensive spillere ikke præsterede i foråret?

- Vi kan i hvert fald konstatere, at vi over hele sæsonen aldrig fandt den topscorer, der kunne løsne op for vores offensive spil. Og så blev det hele lidt tamt.

- Hvordan ser du EfB’s fremtid?

- Jeg håber, at EfB finder en klar måde at gøre tingene på, det bliver spændende at se. Jeg ønsker klubben alt det bedste, jeg har været meget glad for at være her, og jeg havde håbet, at jeg kunne være med til at præge klubben og hjælpe klubben til fremgang, men sådan skulle det ikke være. Det ærgrer mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce