Annonce
Sønderborg

Overskuddet faldt hos flyselskabet Alsie Express

Siden 2016 har Lone M. Koch været direktør for Alsie Express, der kommer ud af regnskabsåret 2018/2019 med et lavere overskud end forrige regnskabsår.Arkivfoto: Timo Battefeld
En investering i at få flere passagerer med Alsie Express har kostet på indtjeningen hos det lokale flyselskab, som dog stadig har overskud og forbedret egenkapitalen.
Annonce

Sønderborg: Flyselskabet Alsie Express A/S med base hos søsterselskabet Air Alsie A/S i Sønderborg Lufthavn har måtte notere sig en nedgang i resultatet i det seneste regnskabsår 2018/2019.

Mens der blev fløjet et overskud hjem forrige regnskabsår på 824.000 kroner er selskabet denne gang landet med et overskud på 501.000 kroner før skat. Med det seneste regnskabsår er formuen i Alsie Express steget fra -6,4 millioner til -4,9 millioner kroner og er således stadig er negativ.

I følge flyselskabets adm. direktør, Lone M. Koch, er forklaringen på den lavere indtjening blandt andet investering i passagermængde fra det private rejsemarked.

- Vi har to fly, som gerne skal være i luften med flest mulige ombord. Derfor har vi i løbet af året udført en række test af markedet med produkter, som har øget passagermængden, men også kostet på indtjeningen. Vi har til gengæld set, at der er et behov for sommerruter til Bornholm og Flyv 4-konceptet rettet mod familier, forklarer Lone M. Koch.

I 2018 lå det samlede passagertal på ca. 68.300 - godt 8000 flere end i 2017.

Alsie Express A/S

Alsie Express A/S er et søsterselskab til Air Alsie A/S og hjemmehørende i Sønderborg Lufthavn. Det havde sin første flyvning med det ene af selskabets to ATR 72-fly til København 17. juni 2013.

Adm. direktør er Lone Marie Koch

Regnskabstal for 2018/19 (Tal for forrige regnskabsår i parentes):

Brutto-fortjeneste/-tab: -5,0 millioner kr. (866.000 kr.)

Resultat før skat: 501.000 kr. (824.000 kr.)

Resultat efter skat: 1,5 millioner kr. (643.000 kr.)

Egenkapital: -4,9 millioner kr. (-6,4 millioner kr.)

Selskabet har omkring 20 ansatte

Annonce

Måske flyskam

Alsie Express A/S blev etableret i starten af 2013 med flyruten Sønderborg-København og en vision om, at blive det foretrukne transportmiddel for forretnings- og private rejsende mellem Grænseregionen og København.

- Vi oplever god respons fra glade kunder og har desuden en stor præcision i afgange, som værdsættes. Vi vil stadig leve op til de kvalitetskrav med fokus på at opdyrke nye markeder, tilføjer Lone M. Koch og ser frem til den forestående udvikling af Sønderborg Lufthavn og de muligheder, det kan give.

Lige nu er Alsie Express et par procent efter passagermængden på samme tid som sidste år opgjort ultimo juli.

- Om vi er udsat for den flyskam, der tales meget om i forbindelse med klimadebatten eller er ramt af konjunkturudsving, er svært at sige. Men der er ingen tvivl om, at med vores flytype har vi de bedstegnede maskiner til den form for flyvning, vi står for, slutter Lone Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce