Annonce
Esbjerg

Overskuddet ved Kagens Dag på Jerne Kro gik til Børnetelefonen

Jerne Kro dannede torsdag for tredje år i træk ramme omkring Kagens Dag, arrangeret af bagermester Laila Christensen, KonditorBager i samarbejde med værten på Jerne Kro, Lene Ahrends. Foto: Martin Ravn
Det var bagermester Laila Christensen fra KonditorBager, som for tredje år i træk stod for arrangementet i samarbejde med værten på Jerne Kro, Lene Ahrends.
Annonce

Esbjerg: For tredje år i træk stod Laila Christensen fra KonditorBager i Storegade som arrangør af Kagens Dag i samarbejde med værten på Jerne Kro, Lene Ahrends. Der deltog omkring 125 personer i torsdagens arrangement, hvor folk i tidsrummet mellem klokken 14.00 og 15.30 kunne købe 12 stykker valgfri kage, kaffe og the samt juice til børnene for 99 kroner per billet. Deltagerne i Kagens Dag kunne vælge mellem 16 forskellige slags kager som for eksempel Kaj-kage, klejner, nøddehorn, Sarah Bernhardt, flødekager, trøfler, træstammer og hjemmelavede flødeboller.

Overskuddet ved Kagens Dag går i år til Børnetelefonen, der er en gratis og anonym rådgivning om alt lige fra kærlighed og ensomhed til vold i familien. Ved de to første Kagens Dag på Jerne Kro gik overskuddet til først Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund og sidste år til Børns Vilkår, hvor Børnetelefonen i øvrigt er en underafdeling. Overskuddet første år lå på cirka 16.000, mens det sidste år gav nogenlunde det samme.

Kagens Dag har fundet sted i København i 22 år i træk, men har nu også spredt sig til andre byer som for eksempel Vejle, Odense, Aalborg og Aarhus. I Esbjerg er den kun blevet holdt i årene fra 2014-2016 i Musikhuset og med deltagelse af alle byens bagermestre, men fra 2017 smuldrede initiativet, fordi flere af byens bagermestre ikke ville være med. Det var derfor, at Laila Christensen gik solo og arrangerede sin egen Kagens Dag i samarbejde med Lene Ahrends.

Omkring 125 deltog torsdag i Kagens Dag på Jerne Kro. Folk behøvede ikke at spise alle kagerne på kroen, men var velkommen til at tage nogle af dem med hjem. Foto: Martin Ravn
Annonce

Kage-elskere i alle aldre

Blandt kage-elskerne var den 66-årige Eva Morsund, som var i selskab med to veninder, en søster og en svoger.

- Det var tredje gang, at jeg deltog i arrangementet på Jerne kro, og det er en hyggelig dag, hvor man samtidig støtter et godt formål, siger Eva Morsund.

I selskabet sås folk i alle aldre.

- Jeg og min søn Sebastian på 10 år var inviteret af min svigermor, Pia Jensen, fortæller Sidsel Nielsen, som var med i Kagens Dag for første gang. Det er et rigtig godt arrangement, men vi tager nu nogle af kagerne med hjem til kaffen, fortæller hun.

Sebastians favoritkage var i øvrigt en Kaj-kage.

Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce