Annonce
Kolding

Regnen fortsætter: Vandet stiger i Trekantområdet

Foto: Local Eyes
Både Vejle og Kolding har fredag aften fået meget vand og det kan ikke løbe væk.

Vejle: Beboere i Vejle midtby skal forberede sig på, at der kan være oversvømmelser på vej.

Det fortæller Keld Andersen, leder af landbrug og vand i Vejle Kommune.

- Vi har gennem sms og via Facebook meldt ud, at beboere i midtbyen kan hente sandsække i en container ved Ågade, for der er kommet ekstremt meget vand, og vi forventer meget mere vand i løbet af natten, fortæller Keld Andersen.

Han tilføjer, at vandstanden i Grejs Å klokken 20 er målt til det fjerdehøjeste niveau siden man begyndte målingerne i 2013.

- Der er rigtig meget vand i Højen Å, Vejle Å og Grejs Å. Samtidigt vil der frem til midnat være højvande i fjorden, så vi har at gøre med rigtig meget vand. Vi har sat sammen med TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen sat pumper op i midtbyen for at afhjælpe, siger Keld Andersen.

Han opfordrer samtidigt kraftigt beboere i hele Vejle Kommune til at få tjekket deres brønde og afløb.

- Hvis der er noget, der forhindrer vand i at løbe væk, så fjern det - det gælder også riste og afløb på vejen ud for boligen. Det har man faktisk også pligt til at gøre. Opfordringen gælder ikke kun beboere i midtbyen, men i hele Vejle Kommune, siger Keld Andersen.

For selv om Vejle er hårdest ramt, så stiger vandet også flere stede steder i Kolding og Vejen. Det fortæller Casper Christensen, der er operationschef i TrekantBrand.

Adskillige huse ved Estrupvej i Askov er ramt af vand det stigende vand og inde i Kolding ligger der også store mængder vand på vejene flere steder.

- Problemet er, at vandet kan være svært at se i mørket, og derfor opfordrer vi trafikanterne til at køre med stor forsigtighed, siger han.

Beredskabet har fredag aften 25 mand i gang i hele området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce