Annonce
Kolding

Regnen fortsætter: Vandet stiger i Trekantområdet

Foto: Local Eyes
Både Vejle og Kolding har fredag aften fået meget vand og det kan ikke løbe væk.
Annonce

Vejle: Beboere i Vejle midtby skal forberede sig på, at der kan være oversvømmelser på vej.

Det fortæller Keld Andersen, leder af landbrug og vand i Vejle Kommune.

- Vi har gennem sms og via Facebook meldt ud, at beboere i midtbyen kan hente sandsække i en container ved Ågade, for der er kommet ekstremt meget vand, og vi forventer meget mere vand i løbet af natten, fortæller Keld Andersen.

Han tilføjer, at vandstanden i Grejs Å klokken 20 er målt til det fjerdehøjeste niveau siden man begyndte målingerne i 2013.

- Der er rigtig meget vand i Højen Å, Vejle Å og Grejs Å. Samtidigt vil der frem til midnat være højvande i fjorden, så vi har at gøre med rigtig meget vand. Vi har sat sammen med TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen sat pumper op i midtbyen for at afhjælpe, siger Keld Andersen.

Han opfordrer samtidigt kraftigt beboere i hele Vejle Kommune til at få tjekket deres brønde og afløb.

- Hvis der er noget, der forhindrer vand i at løbe væk, så fjern det - det gælder også riste og afløb på vejen ud for boligen. Det har man faktisk også pligt til at gøre. Opfordringen gælder ikke kun beboere i midtbyen, men i hele Vejle Kommune, siger Keld Andersen.

For selv om Vejle er hårdest ramt, så stiger vandet også flere stede steder i Kolding og Vejen. Det fortæller Casper Christensen, der er operationschef i TrekantBrand.

Adskillige huse ved Estrupvej i Askov er ramt af vand det stigende vand og inde i Kolding ligger der også store mængder vand på vejene flere steder.

- Problemet er, at vandet kan være svært at se i mørket, og derfor opfordrer vi trafikanterne til at køre med stor forsigtighed, siger han.

Beredskabet har fredag aften 25 mand i gang i hele området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce