x
Annonce
Esbjerg

Restaurant ramt af oversvømmelse: Må lukke i fire-seks uger

Et par teknikere arbejdede tirsdag eftermiddag på højtryk med pumperne for at forhindre vandet i igen at oversvømme restaurant Kolvig i Ribe. Foto: Ole Maass.
Weekendens oversvømmelse af restaurant Kolvig betyder, at der skal en større renovering til, og i følge restaurantens ejer, Tobias Skovmose, betyder det, at restauranten vil være lukket til formentlig i begyndelsen af april.

RIBE: Restaurant Kolvig i Ribe vil efter alt at dømme være lukket til engang hen i starten af april. Sådan lød det mest kvalificerede bud fra restauratør Tobias Skovmose, da han tirsdag eftermiddag skulle vurdere konsekvenserne af de skader lørdagens oversvømmelse af restauranten får. Og i samme åndedrag kunne Tobias Skovmose så også konstatere, at vandet tirsdag eftermiddag igen var faretruende nær ved at komme ind i restauranten.

Uden for arbejdede to teknikere fra et Skadeservicefirma på højtryk med pumperne for at forhindre at vandet fra åen igen forcerede rækværket og løb ind i restauranten.

- Vi skal have fjernet noget puds fra væggene, som skal pudses op igen. Der skal fjernes linoleum fra gulvet, fordi der er fugt nedenunder, og vores bar skal også fjernes. Så der venter et større renoveringsarbejde. Jeg er i en god dialog med vores udlejer om de her ting. Han sørger for, at det her arbejde bliver udført, og lige nu er mit bedste bud, at det vil tage fire-seks uger. Men det kan også godt være otte uger. Det kan jeg ikke sige endnu, lyder det fra restauratøren.

Lukningen de kommende fire-seks uger kommer til at koste ham mange penge i mistet omsætning. Men de penge har han ikke udsigt til at få dækket ind via sit forsikringsselskab.

- Nej, det får jeg ikke. Der er ikke noget at komme efter, konstaterer han.

Annonce

- Det eneste sted, hvor jeg har mulighed for at spare på omkostninger til løn er på de løstansatte medarbejdere vi hyrer ind, når vi har arrangementer på Brorsonsminde.

Tobias Skovmose, restauratør, Kolvig i Ribe

Ti medarbejdere

Han har ti fuldtids medarbejdere på lønningslisten, og da det er fem medarbejdere på funktionærvilkår og fem lærlinge og elever, har han ikke mulighed for at skære ned i denne medarbejderstab, slår han fast.

- Vi driver jo samtidig vores selskabskøkken til mad ud af huset på Brorsonsminde, og det eneste sted, hvor jeg har mulighed for at spare på omkostninger til løn er på de løstansatte medarbejdere vi hyrer ind, når vi har arrangementer på Brorsonsminde. De opgaver kan mit faste personale overtage, siger Tobias Skovmose, som ikke lægger skjul på, at det er en alvorlig streg i regningen, at han nu er nødt til at lukke sin restaurant i den kommende tid.

- Ja, vi går ind i en forårsperiode, hvor vi under normale omstændigheder kunne se frem til at få rigtig travlt. Det får vi så også nu - med en renovering vi godt kunne have været foruden, konstaterer han.

Restaurant Kolvig vil være lukket de kommende fire-seks uger som følge af weekendens oversvømmelser, som er skyld i en del vandskade i restauranten. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce