Annonce
Esbjerg

Overtager kantinedrift på Katedralskolen: Porsborgs vil skabe vestkystens bedste skolekantiner

Det er landmand Laurids Schmidt(tv), Bjarne Christensen, Claus Lehmann Christensen, Rasmus Errebo og Thomas Christensen, der står bag mange af de nye initiativer hos Porsborgs, der nu også omfatter kantinedrift på Ribe Katedralskole. Foto: Chresten Bergh

1. februar overtager Porsborgs Gastro Bar kantinedriften for 760 elever på Ribe Katedralskole. Tiltaget er første skridt i et ønske om at skabe Vestkystens bedste skolekantiner med kvalitetsmad lavet fra bunden.

Ribe: 1. februar overtager Porsborgs Gastro Bar kantinedriften på Ribe Katedralskole og udvider dermed porteføljen, der i dag består af restaurant, nye madkoncepter og Porsborgs Selskaber.

Ønsket er på Ribe Katedralskole at skabe fokus omkring gode råvarer, varieret og frisk kost samt gode og grønne tilbud, ligesom man hos Porsborgs har sat sig for, at man vil skabe Vestkystens Bedste Skolekantiner, forklarer Bjarne Christensen fra Porsborgs.

- Vi vil gøre vores til, at de unge mennesker og skolens personale fremadrettet er fyldt op med energi og godt humør. To af hovedingredienserne for læring, mad og ernæring, er i dag knaldhamrende vigtige emner, som vi er langt mere bevidste om end for bare fem år siden, siger Bjarne Christensen og forklarer, at kantinedriften på Ribe Katedralskole skal ses som en brik i et større puslespil for Porsborgs.

- Vores uddannelsesinstitutioner er vigtige, og for os er det en platform, der er yderst interessant at være på, og vi har faktisk hele tiden haft tankerne om ekstern kantinedrift, enten hos større virksomheder eller på netop skoler og lignende institutioner, siger Bjarne Christensen, der har et stort ønske om at udbrede Porsborgs univers med gastronomi og gode oplevelser.

- Vi holder af at gøre et positivt indtryk på mennesker og sætte vores lille aftryk på verden. Hvis vi på samme tid kan tilføre vores område, Ribe og Vestkysten som helhed, noget positivt, har vi opfyldt en meget stor del af vores fælles ambition, siger han.

Annonce

Porsborgs

Porsborgs Gastro Bar åbnede i sommeren 2018 i kælderen under Ribe Turistbureau.Siden dengang har man blandt andet oprettet en ny selskabsafdeling, oprettet et samarbejde med det lokale, bæredygtige landbrug Oak River Farm og skiftet ud i ejerkredsen.

Gadegrill

Partner og kok på Porsborgs, Claus Lehmann Christensen, er klar over det særlige aspekt i netop kantinedrift for unge studerende med halvtom pengepung.

- Vi er meget bevidste om målgruppen, men generelt tror vi jo på, at med en ordentlig planlægning fra vores side behøver god mad ikke være dyrere end "dårlig" mad. Tværtimod faktisk, siger Claus Lehmann Christensen, der også ønsker at inddrage eleverne i udvikling af kantinen.

- Vi introducerer en frisk salatbar til 30 kr., en god, varm dagens ret lavet fra bunden til mellem 25kr og 30kr, sandwiches i en måske lidt grovere indpakning til mellem 10 kr. og 35 kr., siger han og nævner desuden frisk frugt, bær og yoghurt.

- Vi er ikke på en helsemission, men vi vil have en kerne af kvalitet lavet fra bunden, der vil være et rigtigt godt alternativ til kanelstangen eller pølsebrød og toast fra fabrik og frost. Og hvem ved, om vi ikke kunne finde på at rulle vores gadegrill ud til en fredagsbar og servere lækre hjemmelavede hotdogs eller saftige flæskestegsburgere, siger Claus Lehmann Christensen.

Også rektor på Ribe Katedralskole, Kristian Bennike, glæder sig til samarbejdet.

- Vi er optaget af, at vores unge mennesker skal have en ordentlig og sund kost. Det lever konceptet op til, og vi har haft en god dialog med Porsborgs, så det bliver rigtigt godt, siger Kristian Bennike og forklarer, at det ud over kantinedrift også er forplejning til møder, censorer, receptioner med mere, så der for Porsborgs er meget mere i det end blot at sælge dagens ret til eleverne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce