Annonce
Esbjerg

Overtager Osteklokken: Hjemvendte Kathrine vil udfordre esbjergensernes smag for ost

Den 34årige Kathrine Bruun har overtaget Osteklokken i Torvegade.  Tirsdag åbner hun en ny udgave af butikken under navnet Ost. Foto: Ken Mathiesen
Kathrine Bruun anser sig selv som lidt af en ostenørd. Hun arbejdede i syv år i Helges Ost på Frederiksberg, og tirsdag åbner hun under navnet Ost en ny udgave af Osteklokken i Torvegade.
Annonce

Esbjerg: Man må gerne titulere hende ”ostenørd”.

34-årige Kathrine Bruun er tilbage, hvor det hele begyndte. På adressen Torvegade 38.

Det forholdsvis dunkle lokale har undergået noget af en forandring i løbet af de seneste uger. Venner, familie og håndværkere har haft forrygende travlt, og nu er loftet blevet løftet, der er kommet hvide metrofliser på væggene og i lokalet er der placeret et bord, hvor kunderne kan sidde og nyde en let anretning og efter planen også et glas vin.

Tirsdag klokken 10 åbner Kathrine en revitaliseret udgave af Ostklokken med det nye navn ”Ost”. Hun har erhvervet butikken af erhvervsmanden Flemming Haahr, som i sin tid overtog Osteklokken sammen med erhvervsfolkene Roy Kjellerup og Max Terpager.

Forinden var ostebutikken i Torvegade i mange år ejet af Jørgen Philipsen, og det var i hans æra, Kathrine Bruun som 19-årig fik ansættelse i butikken. Hun arbejde egentlig på den anden side af Torvegade hos nu hedengangne Bager Max, og når der skulle pålæg på brødet, smuttede hun over i Osteklokken. På den måde startede hendes passion for ost.

Annonce

Esbjerg var røvsyg

Imidlertid rykkede Kathrine Bruun som så mange andre unge esbjergensere til København sammen med flere andre gymnasievenner. Det var i 2008.

Kathrine fik arbejde hos Helges Ost på Frederiksberg og var ansat i syv år, også mens hun læste til sygeplejerske. I fem år arbejdede hun som hjemmesygeplejerske på Nørrebro og blev koordinerende sygeplejerske, og det var det job, Kathrine sagde op for sidste år for at vende hjem til Esbjerg sammen med Troels fra Fanø. De har dannet par siden tiden på Esbjerg Statsskole, og de har sammen børnene Jens på fire og Evi på et år.

- Mange af vores venner er også flyttet tilbage til Esbjerg. Jeg ventede barn nummer to, så jeg ville gerne hjem og være tæt på familien. Jeg vil gerne have, vores børn får et tæt forhold til deres bedsteforældre, fortæller Kathrine Bruun, der på plussiden også oplister muligheden for at skifte lejligheden på det indre Nørrebro ud med hus og have i Esbjergs midtby.

Egentlig havde hun aldrig forestillet sig, at hun på noget tidspunkt ville vende tilbage til Esbjerg.

- Dengang syntes jeg, byen var røvsyg, men jeg synes også, at byen virkelig har rykket sig, der er flere aktiviteter, man fornemmer, at der flere unge i byen, og der er kommet mere liv. Retningen er den rigtige, men der mangler eksempelvis stadig steder, hvor man kan få en kop kaffe en søndag eftermiddag, konstaterer Kathrine Bruun.

Annonce

Ansøgning hos bevillingsnævnet

Søndagskaffen kommer man heller ikke til at kunne købe hos ”Ost”. Til gengæld vil forretningen føre et bredt udvalg af oste og delikatesser fra hele Europa, men også fra lokale producenter.

- Min tanke med butikken, er, at kunderne skal kunne få alt, hvad du har behov for til en god aften, ost, charcuteri, oliven, dip, brød, vin og måske lidt sødt til kaffen, fortæller Kathrine Bruun og fortsætter:

- Jeg har lavet en aftale med en lokal fyr, der bager surdejsbrød, og det vil blive solgt i weekenden. Jeg håber også, at jeg kan lave et udvidet brødsalg på sigt, så jeg også kan tilbyde sandwich.

Kathrine Bruun understreger, at hun vil fortsætte med et bredt udvalg med klassiske oste, men hun vil også gerne introducere nye.

- Oste er jo meget forskellige, de kan være fede, bløde og tørre. I al beskedenhed synes jeg selv, at jeg er rigtig god til smage, og god til at guide kunderne ud fra, hvad de i forvejen kan lide. Jeg vil på ingen måde revolutionere udbuddet af oste i butikken, men der kommer også nye, så man kan blive udfordret til at prøve noget nyt, fortæller Kathrine Bruun, der også har en ansøgning liggende hos bevillingsnævnet, så det muligvis fremadrettet bliver muligt at få en let osteanretning med et glas vin om eftermiddag efter arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce