Annonce
Sport

Overtidsnederlag: SønderjyskE måtte ud i en pointdeler

SønderjyskE Ishockey tabte fredag aften med et enkelt mål til Rungsted. Kampen blev afgjort i overtiden. Arkivfoto: Jacob Schultz

SønderjyskE mødte fredag aften topholdet Rungsted Capital Seier i en meget jævnbyrdig kamp, der endte i en pointdeler.

Ishockey: SønderjyskE tog fredag aften imod ligaens førstepladsindehaver fra Rungsted i en kamp, der måtte ud i fire perioder for at blive afgjort.

Det var målvogterne, der inden kampen havde tiltrukket sig mest opmærksom - dog af forskellige årsager.

Det sønderjyske førstevalg Patrick Galbraith var tidligere på dagen blevet udtaget til det danske landsholds kommende turnering i Polen. Det var hans holdkammeratet Rasmus Lyø også.

I den anden ende af banen var årsagen til, at SønderjyskE på papiret fik bedre muligheder for at hive en sejr i land, for dagens modstander stillede med en ung og uerfaren målmandsduo.

Den 18-årige målmandsduo bestående af Oliver Bering Plain og David Grubak figurerede end ikke på klubbens overblik over spillere i truppen, da de begge formentlig til dagligt løber på isen for klubbens andethold.

Annonce

Kampen i tal

SønderjyskE - Rungsted 1-2 (1-0, 0-0,- 0-1, 0-1 )Målscorere: 1-0 Jordan Pietrus (12:12), 1-1 Rasmus Thykjær Andersson (49:30), 1-2 Mattias Persson (63.06)

Udvisninger: SønderjyskE 1x2 minutters udvisning, Rungsted 4x2 minutters udvisninger

Tilskuere: 3257

Lunken start

Første periode startede lidt lunkent for begge hold, hvor spillet bølgede frem og tilbage uden dog at afstedkomme større chancer.

Der kom først for alvor gang i kampen, da Jordan Pietrus efter 12 minutters spil modtog pucken i højre side, hvorefter han tog et par ryk for så at hugge pucken afsted mod mål, hvor den strøg direkte op i det ene hjørne og passerede Rungsteds urutinerede målmand. Et fantastisk drøn, der endte med at tænde op under de allerede godt opvarmede SønderjyskE-fans på lægterne.

Få minutter senere prøvede han atter lykken med et lige så fint skud, der dog var en lille meter over mål.

I den anden ende gjorde Patrick Galbraith sig også bemærket i særligt slutningen af første periode med to store redninger i rap, hvor der lige så vel kunne have været mål, havde det ikke været for SønderjyskE's landsholdsmålmand.

Kun én udvisning

Det ville være forkert at sige, at 2. periode bød på store øjeblikke, man aldrig glemmer.

Perioden forblev meget jævnbyrdig med flere gode aktioner i begge ender, og Rungsted fik også gjort en bedre figur, end det var tilfældet i første periode.

Det var tydeligt, at SønderjyskE havde lært af de mange udvisninger i holdets seneste kamp mod det nordsjællandske tophold.

Og første - og eneste - udvisning med lyseblåt aftryk faldt da også først efter en halv times spil. De to minutters boxplay kom hjemmeholdet fint fra. Rungsted fik ikke for alvor mulighed for at bygge noget op, idet den sønderjyske defensiv sørgede for at cleare pucken adskillige gange, og det blev endda også til en enkelt friløber, som Rungsted dog fik forpurret, hvilket kostede en udvisning og momentum.

Måtte i overtid

SønderjyskE landede bedst fra pausen til tredje periode. Her blev det til en håndfuld store chancer i løbet af periodens første fem minutter, og her kom den manglende rutine i Rungsted-målet til udtryk. Det lykkedes godt nok ikke SønderjyskE at passerede David Grubak i målet, men der var flere redninger, hvor han ikke havde pucken under kontrol, og som potentielt kunne have udviklet sig til farlige situationer, havde SønderjyskE-mandskabet været opmærksomme på den usikre håndtering af pucken,

Halvvejs inde i perioden var det lige ved at gå galt for SønderjyskE, da Patrick Galbraith tabte pucken og kun akkurat nåede at redde den på målstregen og holde konsekvenserne nede på blot et faceoff. Han kunne dog endnu ikke ånde lettet op, for pucken landede ved faceoff hos Rungsteds Rasmus Thykjær Andersson, der i venstre side kunne slå pucken i nettet og udligne til stillingen 1-1.

Holdene måtte derfor ud i en fjerde periode, hvor kampen blev afgjort efter tre minutter fra Rungsted Mattias Persson, der sikrede sit hold to point.

Kampen endte 1-2, og SønderjyskE måtte altså nøjes med det ene point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce