Annonce
Esbjerg

Overtog efter konkurs: Nu har kendt erhvervsmand fået bøde for dårlig rengøring i bageri

Hjerting Bageri har fået en samlet bøde på 12.000 kroner fra Fødevarestyrelsen. Foto: Ken Mathiesen
Lars Erik Johansen har selv overtaget driften af Hjerting Bageri efter forpagteren gik konkurs. Så kom Fødevarekontrollen forbi, og nu står den kendte erhvervsmand med to bøder, som han ærligt erkender er i orden.
Annonce

Esbjerg: I en alder af 70 år overtog den driftige og kendte erhvervsmand i Esbjerg, Lars Erik Johansen, denne sommer selv driften af Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej og Hjerting Bageri, da forpagteren blev taget under konkursbehandling.

Siden har Lars Erik Johansen ved siden af sine øvrige erhvervsaktiviteter kæmpet med at få driften op at køre, og han erkender nu ærligt, at han ikke har gjort det godt nok, og at han i sidste ende er ansvarlig for, at bageriet i Hjerting har udløst hele to bøder på henholdsvis 10.000 og 2.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.

- Uanset om vi er i fuld gang med at få tingene til at fungere, så må man bare sige, at Fødevarestyrelsen i den forbindelse har fundet nogle fejl. Selvom det ene forhold vedrører en menneskelig fejl, og uanset om jeg er tilstede eller ej, så er det mit ansvar, og tingene er nu bragt i orden, fortæller Lars Erik Johansen, der i årtier har drevet tankanlæg og kioskvirksomhed på Sædding Ringvej, i dag under navnet Oil.

Uanset om vi er i fuld gang med at få tingene til at fungere, så må man bare sige, at Fødevarestyrelsen i den forbindelse har fundet nogle fejl. Og uanset om jeg er tilstede eller ej, så er det mit ansvar, og tingene er nu bragt i orden.

Lars Erik Johansen, indehaver, Hjerting Bageri

Annonce

En intern fejl

Det var den 25. september, at Fødevarekontrollen dukkede op i Hjerting Bageri på Havbakken. Det resulterede i et par indskærpelser på grund af håndtering af fødevare og vedligeholdelse, men den tilsynsførende greb til bødeblokken, da vedkommende konstaterede, at der ikke var fulgt op på en indskærpelse fra et tidligere tilsynsbesøg den 23. juli i år. I kontrolrapporten står der således:

”Forholdet er ikke bragt i orden. Følgende er konstateret: Der er konstateret belægninger af formodet skimmel på reol, vægge, loft og blæser i kølerummet. Manglende rengøring af maskiner i bageriet, forme til kageproduktion og lager.”

Bøden herfor blev takseret til 10.000 kroner.

Også i forhold til manglende ophængning af kontrolrapporten fra det forrige tilsynsbesøg er der præsenteret en bøde på 2.000 kroner, idet følgende er konstateret:

”Virksomheden har kontrolrapport fra tidligere ejer hængende og ikke sidste udleverede kontrolrapport fra tilsynet d. 23. juli 2019 med sanktioner. På tilsynet blev det konstateret at kontrolrapporten er afsendt og modtaget af virksomheden,” står der i rapporten.

Hertil blev det fra bageriet oplyst, at der er tale om en intern fejl, og at man straks ville får den rigtige kontrolrapport hængt op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce