Annonce
Tarm

Overvågningsbilleder afslører nye detaljer om kobbertyveri: Tre gerningsmænd brugte flere timer

Tre tyve brugte to en halv time på at læsse kobberskrot for op mod en halv millioner kroner i en stor varevogn. Politiet vil gerne have hjælp til at finde ud af, hvor tyvene kørte hen efter tyveriet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Billeder viser, at der er tale om tre gerningsmænd, som tilsyneladende kunne arbejde ugeneret med at læsse 10-12 paller med kobber ind i en større varevogn.
Annonce

Tarm:  Da ukendte gerningsmænd natten til søndag brød ind hos GPV i Tarm og stjal kobberskrot til en værdi af op mod en halv million kroner tog de sig rigtig god tid.

Det viser de overvågningsbilleder, som lokalpolitiet i Ringkøbing nu har haft lejlighed til at gennemse.

Ifølge politiassistent Bjarne Højgaard afslører billederne blandt andet, at tyvene ankom til industriområdet omkring midnat. De kørte i to biler: en stor, lys kassevogn med læsserampe og en større personbil.

Hos en af GPVs naboer stjal de en truck og en palleløfter, som begge blev læsset ind i varevognen. Om bord havde tyvene også 10 køreplader, som blev lagt ud mellem varevognen og pallerne med kobberskrot - for at lette transporten af det tunge gods.

Billederne viser også, at der er tale om tre gerningsmænd, som tilsyneladende kunne arbejde ugeneret med at læsse 10-12 paller med kobber ind i bilen, inden de efterlod palleløfter og køreplader på stedet og stak af med det værdifulde skrot.

Efter to en halv times arbejde forlod tyvene stedet klokken cirka 02.30. De kørte ifølge politiet mod Ringvejen og rundkørslen.

Politiet vil fortsat meget gerne høre fra vidner, der har set de to biler.

- Det kan være, at nogen har lagt mærke til de to køretøjer enten før eller efter tyveriet. Vi ved ikke, hvor de kørte hen, da de nåede rundkørslen. Det vil vi gerne have hjælp til at finde ud af, siger Bjarne Højgaard.


Det kan være, at nogen har lagt mærke til de to køretøjer enten før eller efter tyveriet. Vi ved ikke, hvor de kørte hen, da de nåede rundkørslen. Det vil vi gerne have hjælp til at finde ud af.

Bjarne Højgaard, politiassistent


Han understreger, at tyvenes fremgangsmåde ikke bare viser, at de har været velforberedte, men også, at det formentlig næppe er første gang, de har prøvet kræfter med det tunge kobberskrot.

Har man oplysninger, kan politiet kontaktes på 112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce