Annonce
Trekantområdet

Overvejer at droppe retssag: Stig Gerdes er ved at køre træt og løbe tør for penge

Stig Gerdes har anket dommen, der frakendte ham retten til at være læge. Men nu får sygdom, alder og økonomi ham til at vakle. Han er ikke sikker på, at han kan føre slaget til ende. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Energien og kampgejsten er ikke, hvad den har været. Og økonomien er presset. Den tidligere læge ved ikke, om han kan føre sin retssag til ende.
Annonce

Fredericia: Han troede aldrig, at han skulle høre sig selv sige det.

- Måske er det på tide at trække stikket, siger Stig Gerdes.

Den tidligere Fredericia-læge taler om sit retsslagsmål med Styrelsen for Patientsikkerhed, der i 2017 tog lægetitlen fra ham. Sidste år slog byretten fast, at styrelsen havde ret: Gerdes var til fare for patientsikkerheden og må aldrig igen arbejde som læge.

Gerdes ankede dommen, men vejen til landsretten vanskeliggøres og forsinkes af detaljer og juridiske mellemspil.

Imens løber der tid på - tid Gerdes ikke længere synes, at han har. Blandt andet fordi han har kræft og som 73-årig nærmer sig den alder, hvor hans far døde. Han skal desuden have to nye knæ , men operationerne er udskudt på grund af corona-situationen.

- Skal jeg virkelig bruge både mine sidste kræfter og mine sidste penge på det her?

Annonce

Kassen er tom

- Jeg er syg og træt. Og jeg er også ved at løb tør for penge, siger Stig Gerdes til Fredericia Dagblad.

Da han i efteråret ankede byrettens afgørelse, forventede han at være i landsretten i løbet af et halvt år eller deromkring.

- Men pludselig skal Procesbevillingsnævnet og måske Højesteret involveres. Og selv hvis de to giver mig medhold, skal Retslægerådet have mange måneder til at overveje sagen. Og først derefter skal vi forberede den egentlige retssag. Det kommer til at tage år, og jeg ved ikke, om jeg har har energien, tiden og pengene til det, siger han.

Derfor overvejer han situationen.

- Skal jeg virkelig bruge både mine sidste kræfter og mine sidste penge på det her? Hvis nogen dukkede op med en kasse penge, ville det nok hjælpe, siger han.

Undervejs i den langvarige sag har han modtaget støtte - men ikke i en størrelsesorden, der kan holde retssagen kørende, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce