Annonce
Aabenraa

På arbejdspladser er der stor længsel efter hverdagen

At formidle viden er noget, de brænder for på Museum Sønderjylland, fortæller direktør Henrik Harnow (billedet), men det er svært lige i øjeblikket. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det er ikke kun skolelever, sygeplejersker og frisører, der har fået vendt op og ned på deres hverdag på grund af covid-19. På helt almindelige arbejdspladser, er der en stor længsel efter de gode gamle dage inden pandemien.

AABENRAA: Covid-19 har præget Danmark siden foråret 2020. Hverdagen er ændret, og alle har måtte tilpasse sig.

Restriktionerne har haft indflydelse både derhjemme, i offentligheden og på arbejdspladserne . Men der er forskel på, hvor stor indflydelse covid.19 har på de enkelte erhverv.

Henrik Harnow, der er direktør for Museum Sønderjylland fortæller, at hele personalet er hjemsendt med få undtagelser.

- Vi har selvfølgelig regler angående brug af håndsprit og at vi overholder forsamlingsrestriktioner. I øjeblikket holder vi praktisk talt ingen møder på museet, fortæller han.

Museum Sønderjylland lavede en undersøgelse blandt gæsterne på museet efter den første nedlukning, for at finde ud af deres oplevelse af håndteringen af restriktionerne. Den viste, at 97 procent af gæsterne følte sig trygge, når de besøgte museet.

- Det er vi glade for. Det er blevet en topprioritet i disse tider, siger Harnow.

- Generelt er det min oplevelse, at folk tager det meget alvorligt, tilføjer han.

- Museum Sønderjylland har sendt en trivselsundersøgelse til alle medarbejdere og lavet en internetbank, hvor medarbejdere kan kommunikere lettere.

- Vi er meget opmærksomme på, at chefer og enhedsledere holder en tæt kontakt til deres personale og yder en ekstra indsats for deres velbefindende, lyder det fra Henrik Harnow.

Annonce

Fyldte fællesarealer

Christiaan Roos er gymnasielærer på Aabenraa Statsskole, fortæller, at covid-19 i høj grad har præget hans arbejdsplads

- Skolen har gjort meget for at overholde alle restriktioner. Inden vi lukkede helt ned i denne omgang, blev der lavet ensrettede gange og begrænsninger på antallet af personer i lokalerne. Jeg synes det er lykkedes godt med at overholde reglerne. Der, hvor det har været problematisk, er, når eleverne er ude blandt hinanden på fællesarealerne. Der har det knebet med at overholde afstandskravene, siger han.

Unge skriver artikler

Et hold elever fra 2.g på Aabenraa Statsskole har i samarbejde med JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis fået lov til at forsøge sig som journalister.

De gik til opgaven med stor ildhu og lærte meget undervejs. Blandt andet, at det ikke er alle folk med en mening, der vil stå frem med den. Det blev ikke mindre udfordrende af, at interviews og møder måtte klares over telefon og internet.

Men eleverne kom i mål, og resultatet er blevet en række artikler om livet i Aabenraa og omegn, som vi over tid bringer i enten JydskeVestkysten eller Aabenraa Ugeavis.

Det har været nødvendigt for alle på skolen at tage deres forholdsregler, for at kunne mindske spredningen af covid-19. Når en lærer havde tre moduler på en dag, var der et krav om konstant brug af enten mundbind eller visir,

- Når jeg underviser på klassen, så har jeg altid visir på, for at beskytte mig selv og eleverne, uanset hvor mange moduler jeg har, siger, Christiaan Roos.

Annonce

Længsel efter hverdagen

Både Christiaan Roos og Henrik Harnow mærker en stor længsel, efter at komme på arbejde igen.

- På min arbejdsplads er jeg omgivet af folk, som har en stor gejst for deres arbejde, og folk som har en masse de gerne vil ud med. Så det er jo forfærdeligt at brænde inde med noget, man gerne vil vise til andre. Vi har en vældig trang til at komme i gang igen, siger Henrik Harnow.

Christiaan Roos glæder sig også til at komme på arbejde igen.

- Jeg savner mine kollegaer og kontakten med eleverne. Det er bestemt ikke det samme at sidde foran computeren og undervise eleverne. Hvis det bliver muligt at komme på skolen igen, så vil jeg meget gerne det.


Inden vi lukkede helt ned i denne omgang, blev der lavet ensrettede gange og begrænsninger på antallet af personer i lokalerne.

Christiaan Roos, gymnasielærer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce