Annonce
Læserbrev

På bystrategimødet Nordborg Havnbjerg, blev der også snakket trafik på Nordals

Læserbrev: Alle ved hvor trafikeret vejen fra Sønderborg mod Nordborg er, og hvor langsom trafikken bliver afviklet især morgen og eftermiddag. Ferieresortet på Nordals, er nu en kendsgerning, og det giver endnu mere trafik på strækningen. Allerede næste år tages det første spadestik, og når først byggeriet går i gang vil der yderligere komme mere tung trafik da der skal leveres meget materialer til byggeriet.

Der er mange lyskryds, der altid står på rødt, og selv midt om natten kan man komme til at holde stille flere steder. Man burde måske gøre, som man gør i Tyskland, nemlig slukke disse om natten (co2 besparelse).

Det største trafikale problem ligger nok mellem Ketting, og Guderup især i myldretiden.

Nu vil man så oprette to ”intelligente” lyskryds, ved Guderup, et ved Fynshavvej, og et ved Rema 1000, det bliver så tre lyskryds lige efter hinanden, på en meget kort strækning, det giver efter min opfattelse ingen mening. Mange vil komme til at holde stille op ad Egen bakke, og skal efterfølgende sætte i gang igen (co2 udslip). Da der er mange tunge køretøjer, der kommer til at holde stille på bakken, vil dette give endnu langsommere kørsel, og det bliver da spændende hvordan det kommer til at forløbe om vinteren, når der ligger sne på bakken.

På et møde i Guderup blev det fremlagt, en plan med lyskrydsene, og en udvidelse af vejbanerne ved Vestergade/Dyndved gade. Mange fra Guderup kører jo ad Vestergade, for at komme ud på landevejen, da der jo er et lyskryds. Det var måske mere en idé at oprette et lyskryds ved Vesterled, ved Linak.

Jeg foreslog, at man lukker vejen/krydset ved Rema (Søndergade) og laver en parallelvej fra Rema til Fynshavej, hvor man så fører Fynshavvej under Nordborgvej, som man har gjort i Augustenborg. Der skal selvfølgelig laves en tilkørselsbane, så man kan komme op i fart inden man kører ud på Nordborgvej. Samtidig skal der laves en tunnel for fodgængere og cyklister ved Søndergade, så man kan komme sikkert ind til kirken.

Dette er måske en lidt dyrere løsning, men det gælder trafiksikkerhed og afvikling. Jeg håber at man til næste møde i Guderup, har lavet en beregning på en tunnel, og ikke kun på lyskrydsene, ellers giver jeg ikke meget for borgerinddragelse, hvis der allerede er truffet en beslutning om lyskryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce