Annonce
Esbjerg

På Fanø cykler man: 60 nye cykler på vej til Vadehavsøen

Marianne Milter Bay, indehaver af Fanø Firmaevent, måtte finde på noget nyt efter corona-nedlukningen. Et nyt cykelkoncept betyder, at man nu kan leje cykler via en app. Privatfoto
Marianne Milter Bay, indehaver af Fanø Firmaevent, henter nyt cykelkoncept til Fanø. Cyklerne står på fem destinationer, og kan lejes via en app.

Fanø: Cykelkonceptet er kendt i storbyer som Aarhus, Odense og København, og nu kommer konceptet også til Fanø, nemlig når indehaveren af Fanø Firmaevent, Marianne Milter Bay, begynder at leje cykler ud via en app.

De første 30 cykler er netop ankommet til Vadehavsøen, og de næste 30 cykler kommer op til sommerferien.

Annonce

Fanø Bikes

- Jeg har i de seneste år levet af at arrangere forskellige event for firmaer, men med regeringens corona-nedlukning i december og med et forsamlingsloft på fem i forbindelse med pandemien, blev jeg nødt til at finde på noget nyt.

- Det blev til Fanø Bikes, der lejer cykler ud på en ny måde. Jeg har taget ideen med fra København. Her boede jeg sammen med familien indtil 2016, hvor jeg flyttede hjem, siger Marianne Milter Bay.

Hun er født og opvokset på Fanø, og hendes forældre bor fortsat på øen.

Vadehavsøens nye, orange cykler kommer til at stå i orange cykelstativer fem forskellige steder på Fanø: Fanø Krogaard og SuperBrugsen i Nordby, Fanø Night & Stay, Kellers Badehotel ved Fanø Bad og ved Sønderho Kro i Sønderho.

Annonce

Lejes via en app

Cyklerne lejes ved at man henter en app, Donkey Republic.

- Når man har downloadet appen, indtaster man sit navn, sin email-adresse - og sine kreditkortoplysninger. Og så er man klar til at leje en eller flere cykler.

- På appen kan man se, hvor mange cykler der er til rådighed på de fem destinationer. Her kan man så leje cyklerne, og man bestemmer selv hvor længe, man ønsker at leje cyklen. Jo længere tid desto billigere bliver prisen, forklarer Marianne Milter Bay, der tilføjer, at cyklen kan lejes på en station og afleveres på en anden station. Som eksempel koster det 38 kroner for en time og 90 kroner for seks timer.

Alle cyklerne får navne som for eksempel Bakskuld, Kaffepunch, Vesterland og Strandskade.

- Det er mest ment som en gimmick, men også fordi man er sikker på at sætte sig i sadlen på den rigtige cykel, siger Marianne Milter Bay, der også har opkaldt et par cykler efter børnene.

Med sloganet "På Fanø Cykler man" og med de nye cykler, ønsker Marianne Milter Bay at få flere til at lade bilen, især på endagsture til øen, stå i Esbjerg.

- Fanø opleves bedst fra en cykelsadel. Oplevelserne på Vadehavsøen bliver helt anderledes, når man både kan  dufte naturen og det sker i et adstadigt tempo, mener Marianne Milten Bay.

Hun nævner, at initiativet også er blevet godt modtaget af kommunen.

- Alle os, der bor på øen og som lever af turisme, vil gerne have så mange til øen som muligt. Men det må gerne være på to hjul, og så må cyklen gerne være orange, smiler Marianne Milten Bay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce