Annonce
Aabenraa

På fredag åbner byens nye garncafé: Knit Happens skal være rammen om alt det, strik kan

På fredag den 20. september åbner Majbritt Høy Nissen sin garncafé Knit Happens i Nørreport. Foto: Mette Christine Schulz
Majbritt Høy Nissen åbner sin garncafé Knit Happens i Nørreport på fredag. Det skal være et hyggeligt sted, hvor man kan købe garn, nyde en kop kaffe, mens man strikker, og lade sig inspirere i workshops.

Aabenraa: Hvad gør man, når en idé sætter sig så grundigt fast, at man ikke kan slippe den igen?

43-årige Majbritt Høy Nissen valgte i foråret at forfølge den tanke, som havde spiret i hende i et stykke tid, og fredag åbner hun derfor Knit Happens på Nørreport. En garncafé, som skal være rammen om alt det, strik kan.

- Jeg har aldrig haft en drøm at blive selvstændig, men jeg var nødt til at køre videre med idéen, for tanken satte sig bare fast. Knit Happens skal ikke bare være et sted, hvor man kan købe garn. Det skal være et hyggeligt sted, hvor man kan sætte sig i en sofa med en kop kaffe og strikke, samt et sted, hvor man kan søge inspiration, for her er plads til arrangementer. Så jeg vil også arrangere strikkeaftener og workshops, fortæller Majbritt Høy Nissen.

Hun strikker selv en del, efter hun genopdagede interessen for det for ti år siden. Som barn fyldte det meget, hvor hun selv opfandt opskrifter og strikkede med sin farmor, men så forsvandt interessen i ungdomsårene.

I dag bruger hun strikningen til at "komme ned på jorden," hvis hun har haft en travl dag, og til at fordybe sig.

- At strikke kan sidestilles med mindfulness, fordi man lukker alt andet ude og kun har fokus på det, man laver. Det er sundt at strikke, og for mig giver det at strikke ro og nærvær. Det passer godt ind i de tendenser, der er lige nu med slowliving og bæredygtighed, forklarer hun.

Annonce

Blå bog

  • 43 år og kommer fra Borris ved Skjern.
  • Er uddannet cand.mag i italiensk og dansk fra Aarhus og Københavns Universitet.
  • Har blandt andet arbejdet i kulturafdelingen på den italienske ambassade i København, hos FDE i Padborg og hos Visit Aabenraa på det gamle rådhus.
  • Er gift med Jan Nissen, som er musiklærer på Kongehøjskolen.
  • De har sammen Asger på 8 år og Viggo på 5 år.

Oplevelsen tæller

Majbritt Høy Nissen har masser af sommerfugle i maven i disse dage, men hun er ikke nervøs over at kaste sig ud i noget nyt og ukendt.

- Jeg går rundt og er rigtig glad. Jeg glæder mig til det arbejdsliv, jeg skal have nu, hvor det er oplevelsen for kunderne, der tæller i butikken. Jeg glæder mig til at se, hvem der kommer, og hvad de har at byde på. Der er også mange, som gerne vil i gang med at strikke og har brug for én, som vil holde dem i hånden. Den mulighed er der også her, for alle kan lære at strikke, siger Majbritt Høy Nissen.

Knit Happens har åbent fra mandag til fredag fra klokken 10-17, mens det er planen at holde lukket om lørdagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce