Annonce
Sport

På jagt efter stabilitet: Lovende takter skal blive permanente for Energy

Smilene er vendt tilbage hos Esbjerg Energy, som er ved at finde noget stabilitet. Tirsdag møder holdet Odense Bulldogs på udebane. Foto: Jacob Schultz

En stime på fire sejre i træk for Esbjerg Energy blev brudt med nederlaget efter straffeslag til rivalerne fra SønderjyskE fredag. Tirsdag venter en god mulighed for at komme tilbage på sejrssporet.

Fremgang: Nederlaget efter straffeslag til rivalen fra SønderjyskE fredag gjorde ondt. Det gjorde dog ikke mere ondt end, at Energy stadig kunne glæde sig over, at det var lykkedes at tage fire ud af seks mulige point i dobbeltopgøret mod rivalen, der ellers har været langt bedre kørende hidtil i sæsonen.

Det piller samtidig heller ikke ved opfattelsen af, at Esbjerg Energy er ved at finde den rette balance, som skal til, hvis holdet skal klatre op ad i tabellen. Inden fredagens straffeslagsnederlag var det blevet til fire sejre i træk, hvor den defensive stabilitet specielt har været grundstenen. De to nye amerikanske backs, Brett Bellemore og Brady Austin, har givet en ro og stabilitet, som har gjort Energy enormt godt.

Så manglede kun offensiven, som dog også viste fremgang i de to opgør mod SønderjyskE, hvor der blev lavet tre mål i begge opgør mod holdet med ligaens bedste defensiv. Tirsdag er der en ny mulighed for at lægge yderligere lag på de opløftende tendenser, når Energy skal en tur til Fyn for at møde Odense Bulldogs.

Fynboerne ligger isoleret i bunden af rækken med kun 15 point efter 23 kampe. Der er hele 14 point op til Rødovre på 7. pladsen, der er sidste direkte billet til slutspillet. Det er et hold, som Energy på papiret er klart stærkere end, og Energy har da også vundet tre ud af tre kampe mod Odense hidtil i sæsonen. I oktober blev det til 6-0 hjemme og 4-1 ude, og for godt en uge siden blev fynboerne besejret med 4-1 i Esbjerg.

Kravet til Energy er tre point, så de lovende takter kan blive permanente.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Tirsdag klokken 19.00: Odense Bulldogs - Esbjerg Energy
  • JV tipper: 1-4
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce