Annonce
Vejen

På kunstgræs efter genåbning: Første dag med kliken

Træner og formand Henrik Andersen må klare den alene som pakæsel. Kun træneren må bære udstyret ud på banen. Foto: Brian Lindholt
”Ungtyrene” kom på kunstgræs, da Vejen Sports Forening endelig fik lov til at indlede fodboldtræningen på Henning Have Stadion.

Vejen: De har ligget stille siden nedlukningen i december. Mandag fik bolden igen lov til at trille ved Vejen Idrætscenter, hvor Vejen Sports Forening havde gang i fodboldtræningen fra klokken 16 til 20.15

Kunstgræsbanen på Henning Have Stadion var delt op i to halvdele med plads til op til 25 på hver halvdel. Og det var ikke tilladt at blande sig med den anden gruppe for hverken trænere eller spillere.

- Maksimumantallet af spillere kommer vi ikke i nærheden af at overtræde, siger formand og træner Henrik Andersen, der nu ikke har fået det nemmere selv med de nye forordninger.

- Det er kun træneren, der må slæbe udstyr som bolde, kegler og overtrækstrøjer. Det kan jeg desværre ikke uddelegere, smiler han.


Det er kun træneren, der må slæbe udstyr som bolde, kegler og overtrækstrøjer. Det kan jeg desværre ikke uddelegere.

henrik Andersen, træner og formand


Henrik Andersen har glædet sig til dagen ligesom drengene, der selv har måttet holde formen vedlige under nedlukningen.

- Jeg har selv et par drenge, som jeg har opfordret til at løbe og holde sig i form under pausen. Vi glæder os bare til at komme i gang. Jeg tror næppe, vi får lov til at spille turneringskampe før efter påske, men vi bliver sikkert klogere 15. marts, og man kan jo blive overrasket. Ekspertgruppens forslag med 20 deltagere blev jo ændret til 25 udøvere, siger Henrik Andersen.

Der er tilmelding til træningsturneringerne i denne uge, og her kan man afvikle kampe uden at være over 25 samlet.

- Det bliver så bare med ni spillere og to udskiftere på hver hold. Med en enkelt træner til hvert hold og en dommer, så giver det 25, siger Henrik Andersen.

Annonce

Oluf har løbet meget

13-årige Oluf Ferdinand Zachrau var blandt de fremmødte på første træningsdag.

- Det er en dag, jeg har glædet mig til. Det er jo lang tid siden, jeg har set flere af spillerne, siger han.

Oluf har ikke ligget på den lade side under nedlukningen, som har budt på hjemmeskole og fjernundervisning.

- Jeg har fodboldtrænet fire-seks gange om ugen. Gået ned på anlægget og øvet frispark og sparketeknik eller spillet med et par venner. Jeg har løbetrænet meget. Vi vandt jo vores turnering sidste år og rykkede op, og så skal man også være i god form, hvis man vil noget med sin fodbold, siger Oluf Ferdinand Zachrau.


Jeg har løbetrænet meget. Vi vandt jo vores turnering sidste år og rykkede op, og så skal man også være i god form, hvis man vil noget med sin fodbold

Oluf Ferdinand Zachrau


Bestyrelsesmedlem Henrik Nielsen var til stede på anlægget og i boldrummet som corona-ansvarlig hele træningsdagen.

- Vi er bare glade for at få lov til at spille. Du skal tænke på, at mange af spillerne kun har haft mulighed for at møde hinanden online. De unge er ved at være rastløse, fordi de ikke får sig rørt, siger Henrik Andersen.


De unge er ved at være rastløse, fordi de ikke får sig rørt.

Henrik Andersen, bestyrelsesmedlem


Annonce

Et skridt ad gangen

Foreløbigt står den primært på træning.

- Vi må bare få det bedste ud af situationen, siger Henrik Andersen.

Normalt spilles de første turneringskampe sidst i marts.

- Hvis vi får lov til at spille turneringskampe 5. april, skal vi være lykkelige.

Afvikling af turneringskampe vil formentlig kræve en yderligere udvidelse af forsamlingsforbuddet.

- Så skal vi nok nærmere op på 40. Et hold med reserver består af 14 spillere. Hvert hold har typisk to trænere tilknyttet. Med en dommertrio oveni, så er vi allerede oppe på 35, siger Henrik Andersen.

Annonce

De kommer omklædte

Fodboldtræningen er back to basics. Det er ikke muligt at benytte omklædningsfaciliteter og bad endnu.

- Spillerne skal komme omklædte og bade derhjemme. Det overlever vi nok. Det vigtigste er, at vi nu har fået lov til at komme i gang, siger Henrik Andersen.

25 er 25, så der ligger også en udfordring i at fortælle forældre og bedsteforældre, at de skal holde sig fra banenalægget under træningen.

- Og så gælder forsamlingsforbuddet på fem i øvrigt stadig væk, når træningen er forbi, påpeger Henrik Andersen.

Oluf Ferdinand Zachrau har selv holdt sin form vedlige under pausen. Der er både blevet leget med en fodbold og løbetrænet. Foto: Brian Lindholt
Omklædning hjemmefra, så kun støvlerne skal skiftes på Henning Have Stadion i Vejen. Spillerne var så klar til første træningsdag i Vejen Sports Forening. Foto: Brian Lindholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce