Annonce
Erhverv

På mandag får Bankdata ny topchef

Esben Kolind Laustrup er ny administrerende direktør i Bankdata fra 1. juli. Foto: Bankdata
Esben Kolind Laustrup har de sidste tre år arbejdet for Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier.

Erritsø: Esben Kolind Laustrup tiltræder 1. juli 2019 som ny administrerende direktør i Bankdata. Udskiftningen på ledelsesposten sker for at udvide direktionen og styrke kunderelationerne endnu mere. Det oplyser Bankdata i en pressemeddelelse.

- Bankdata er et stærkt og værdiskabende fællesskab. Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata, skriver formand for Bankdatas bestyrelse Karen Frøsig i pressemeddelelsen.

Samtidig med Esben Kolind Laustrups udnævnelse udvides direktionen med en direktør for udvikling. Det bliver Bankdatas nuværende administrerende direktør Claus Hjort Bjerre, der fortsætter i den stilling. Med det nye direktionsmedlem genskaber Bankdata sin organisatoriske treklang af direktører. Direktionen vil fremover består af administrerende direktør Esben Kolind Laustrup, direktør for udvikling Claus Hjort Bjerre og direktør for drift & compliance Lene Weldum.

Annonce

Bankdata er et stærkt og værdiskabende fællesskab. Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata.

Karen Frøsig, formand Bankdatas bestyrelse

Har ikke tidligere arbejdet i finanssektoren

Esben Kolind Laustrup er uddannet økonom med fokus på finansiering og corporate finance og kommer til Bankdata med mere end et årtis erfaring med digital og teknologisk udvikling, blandt andet fra TDC. De seneste tre år har han været direktør for Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier, hvor han har medvirket til at udvikle forretningerne både kommercielt og digitalt.

Esben Kolind Laustrup har ikke tidligere arbejdet i finanssektoren.

- Qua min uddannelsesmæssige baggrund har jeg altid været interesseret i den finansielle sektor. Udover at den er fagligt interessant, er det også en sektor med afgørende betydning for samfundet. Finanssektoren har i de sidste mange år gennemgået en omfattende transformation mod digitale løsninger. Jeg tror på, at IT-platformen og den kundeoplevelse, vi formår at skabe, er helt afgørende for konkurrenceevnen fremadrettet for de ni pengeinstitutter, der ejer os, siger han.

Bankdata er en af de største finansielle it-virksomheder i Danmark og ejes af ni danske pengeinstitutter, der også er Bankdatas kunder. Virksomhedens formål er at sikre udvikling og drift af totale it-løsninger samt at levere support og sikkerhed til bankerne.

Bankdata har eksisteret siden 1966 og beskæftiger cirka 700 medarbejdere med primært en bank- og it-faglig baggrund. Hovedsædet ligger i Fredericia.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce