Annonce
Erhverv

På plads: Nu er der både sat ansigt og navn på ny citychef

Den 1. marts tiltræder Stephan Scheelke som ny citychef for hele Tønder Kommune. Han skal arbejde for at holde hånden under kommunens eksisterende handelsliv og samtidig sikre, at nye butikker slår sig ned i centerbyerne. Privatfoto
55-årige Stephan Scheelke er per 1. marts ansat som ny citychef for hele Tønder Kommunes handelsliv. Stephan Scheelke, der er bosat i Løgumkloster, har mange års erfaring som salgschef i forskellige virksomheder.

TØNDER/LØGUMKLOSTER: Der er endelig sat ansigt og navn på den nye citychef for hele Tønder Kommune. Det bliver den 55-årige Stephan Scheelke, der sætter sig i citychef-sædet den 1. marts.

- Det er et ønskejob at være med til at få gang i udviklingen af handelslivet i Tønder og centerbyerne i Tønder kommune, siger Stephan Scheelke, der er klar over, at det er en stor opgave, han har påtaget sig.

- Jeg synes, opgaven er vældig interessant, og jeg ser mange muligheder. Jeg glæder mig til at sætte gang i udviklingen, siger han og tilføjer, at han ikke ser grund til at genopfinde den dybe tallerken. Det handler om at tage afsæt i lokalområdet og arbejde derfra.

Stephan Scheelke flyttede for tre år siden med hustruen Carina Scheelke til Løgumkloster efter et otteårigt eventyr i Midtjylland, hvortil familien flyttede, da Carina fik job som forstander på en efterskole.

Annonce

Jeg synes, opgaven er vældig interessant, og jeg ser mange muligheder. Jeg glæder mig til at sætte gang i udviklingen.

Stephan Scheelke, ny citychef i Tønder Kommune

Fart på udviklingen

Stephan Scheelke har gennem de sidste 20 år beskæftiget sig med forskellige aspekter af detailhandelslivet. Han har blandt andet arbejdet med udviklingsopgaver og strategiske indsatser. Han har været butikschef i Dansk Supermarked, været nonfoodchef i Coop og salgschef for bryggeriet Fuglsang og for Carlsberg i Sønderjylland og Fyn. Senest har han stiftet bekendtskab med den offentlige forvaltning og administration som teamleder hos Landbrugsstyrelsen i Tønder.

Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening, er naturligvis glad for, at jobjagten har resulteret i en ansættelse.

- Vi skal have endnu mere fart på, for at få gang i en positiv udvikling i detailhandlen i Tønder, og det er jeg sikker på, at vi får med en profil som Stephan Scheelke, der samtidig med sin store erfaring indenfor management, strategi og branchekendskab også kender hele området og egnen, lyder det fra Anders Jacobsen.

Mandfolkeopgave

Anders Jacobsen erkender samtidig, at der venter noget af en mandfolkeopgave for Stephan Scheelke.

- Han får en stor opgave at løfte, og vi må erkende, at det er opgaver, der kræver sin mand, siger Anders Jacobsen og henleder opmærksomheden på, at hvor der tidligere var "dyb splittelse" mellem centerbyernes handelsliv, så er det de samme folk, der i enighed står sammen om ansættelsen af Scheelke.

- Det har været et forbilledligt samarbejde, konstaterer handelsstandsformanden i Tønder.

Også Detailforums Amit Mozumdar håber, at handelslivet med ansættelsen af Stephan Scheelke bliver styrket.

- Vi ser frem til et stærkt samarbejde med citychefen, hvor vi i fællesskab får udarbejdet en detailhandelsstrategi og får styrket vores lokale indsatsområder med udvikling af centerbyerne, siger Amit Mozumdar i en pressemeddelelse udsendt af Tønder Handelsstandsforening.

Stephan og Carina Scheelke er forældre til børnene Alexander på 26 år og 23-årige Linnea.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce