Annonce
Trekantområdet

På rundtur med gummistøvler på: Få seneste nyt om Fredericia Volds udvikling

Hvorfor bliver der fældet så mange træer på voldanlægget? Det spørgsmål kan man sikkert få svar på, når Museerne i Fredericia og Fredericia Kommune på fredag inviterer til gåtur på volden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
På fredag 31. januar er det muligt at få en gåtur på Fredericia Vold og høre nærmere om revitaliseringen af fæstningsanlægget.

Fredericia: I begyndelsen af januar - inden arbejdet med at fælde og beskære træer og buske på fæstningsanlægget gik i gang - kunne man komme med rundt og høre om planerne, og det tilbud giver Museerne i Fredericia nu igen.

På fredag 31. januar fra klokken 15 til 16 kan alle interesserede blive klogere på voldens fortid og fremtid på en gåtur fra Ravelinen, der sammen Danmarks Bastion og Kongens Bastion udgør første fase af revitaliseringen af Fredericia Vold.

- Turene er en fantastisk mulighed for at opleve udviklingen på Fredericia Vold og følge den tæt. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål til alle aspekter af projektet, som rigtigt mange i Fredericia interesserer sig for. Vi bruger alle sammen volden, og derfor er det også vigtigt, at vi har en åben snak om det, der sker lige nu. Vi kommer til at planlægge flere ture, som projektet skrider frem, så når man ikke denne tur, så er der heldigvis flere i vente, siger Mikael Holdgaard, der er kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia, i en pressemeddelelse.

Turen starter ved Ravelinen, som er det første sted, hvor entreprenøren Hede Danmark i starten af året rykkede ind og tog hul på projektet. Her fortæller Mikael Holdgaard og projektleder ved Fredericia Kommune Tina Dinesen historien om og planerne for Ravelinen, som er blevet studset for buskads og stangskov. Bagefter går turen til Danmarks Bastion, hvor rydningen åbner op for en ny tur.

Turen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig, men arrangøren opfordrer til, at man husker gummistøvlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce