Annonce
Tønder

På trapperne: Ny Trap-bog om Tønder er på vej

Tønderhus’ tomt set fra sydvest. Renæssanceslottets grundplan er markeret med hække, og den hvide bygning nordøst for tomten rummer den bevarede del af slottets portbygning, skriver Trap Danmark i bogen om Tønder Kommune.  Siden 1923 har portbygningen fungeret som museum. Den sorte tilbygning vest for det oprindelige museum er af nyere dato og rummer Kunstmuseet i Tønder. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020
I marts 2021 udkom den 364 sider store udgave "Trap Danmark: Tønder, Aabenraa, Sønderborg" i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Tønder Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Tønder Kommune.

TØNDER: Informativ tekst og flotte billeder.

Det er den korte opskrift på den nye bog om Tønder Kommune, som Trap Danmark sender på gaden den 13. juni.

Datoen er ikke tilfældigt valgt.

Annonce

Netop den 13. juni besøger dronning Margrethe landsdelen med stop i blandt andet Sønderborg, Aabenraa og Haderslev kommuner. Det er i forbindelse med majestætens Genforenings-visit, at Trap Danmark udsender de fire sønderjyske kommunebøger.

Hvad Trap Danmark i forbindelse med den beslutning ikke kunne vide var , at dronningen tidligere på året besluttede at droppe den del af det planlagte besøg, der omfattede Tønder Kommune.

Genudsendelse

Men bogen om Tønder udkommer altså, uanset om dronningen kommer eller ikke, og faktisk er der tale om lidt af en genudsendelse.

I marts 2021 udkom den 364 sider store Trap Danmark: Tønder, Aabenraa, Sønderborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Tønder Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Tønder Kommune.

Om bogen

Bogen om Tønder Kommune er på 140 sider i blødt omslag, og bagerst er der et kort over Tønder Kommune i målestoksforholdet 1:75.000. 

Vejledende pris er 249,95 kr.

Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 13. juni 2021. 

Ovennævnte kort findes også som selvstændigt produkt. Som falset-kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Her kan den interesserede læser hente omfattende viden om Tønder Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. Ifølge en udsendt pressemeddelelse fra Trap Danmark har i alt 147 forskere og eksperter bidraget til bogen med det væsentligste fra Lakolk på Rømø i vest til Galsted  i øst samt fra Rejsby i nord til Rudbøl i syd.

Draved Skov er en af Danmarks mest velbevarede naturskove og har ligget helt urørt siden år 2000. Det betyder bl.a., at døde træer får lov at blive stående og forfalde som krogede træruiner, mens stammer og grene bliver liggende på skovbunden, skriver Trap Danmark. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020

Blandt de emner, der tages op, er historierne om Tønderhus, Løgum Kloster i Løgumkloster, Schackenborg i Møgeltønder og Trøjborg slotsruin. Guldhornene har også fundet vej til spalterne, og det samme gælder urskovs-projektet Draved Skov samt seneste nyt om  Tøndermarsken og Nationalpark Vadehavet. Virksomheden Ecco og kunstnerne Emil Nolde og Svend Wiig Hansen er også med, ligesom Rømødragten, naturfænomenet »Sort Sol« og sluserne har fået plads.

- Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle, skriver forlaget i den udsendte pressemeddelelse.

Trap Danmark har vagt strandsejlerne på Sønderstranden på Rømø som forsidemotiv for den kommende bog om Tønder Kommune. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

Kronprins Frederik er protektor for Trap Danmark.

Udsigt over saltvandsøen bag det fremskudte dige mod vest.  Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce