Annonce
Tønder

Trods kritiske tal: Kommunen holder stadig åben

Flere i Tønder Kommune lader sig teste for corona, oplyser Jan Præstholm, der er direktør for Børn og Skole samt Pleje og Omsorg. På Tønder Handelsskole havde man mandag en testbil ude, så alle skolens elever samt ansatte kunne testes. Foto: André Thorup
Henover weekenden er antallet af corona-tilfælde steget i Tønder Kommune. Nu topper kommunen listen af de syd- og sønderjyske kommuner, der har flest smittede per indbygger.
Annonce

Tønder: Antallet at smittede med corona i Tønder Kommune er steget voldsomt henover weekenden. Faktisk er tallet steget så meget, at kommunen nu er over den kritiske corona-grænse på 30 smittede per 100.000 borgere.

De seneste syv dage er 22 personer i Tønder Kommune bekræftet positive med corona-virus.


Vi følger statsministerens og Styrelsen for Patientssikkerheds anbefalinger. Vi er slet ikke der endnu, hvor vi vil lukke sådan noget som skoler. Men det er klart, at vi tager bestik af situationen.

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune


Det får nu Tønder Kommune til at skærpe retningslinjerne, når det glæder kommunens ansatte.

- Alle, der arbejder på rådhuset, og som har mulighed for at arbejde hjemmefra, skal gøre det. I sidste uge var det omkring 50 procent af de ansatte, der gjorde det. Det antal bliver nu forøget, siger borgmester Henrik Frandsen.

Han understreger samtidig, at man holder alle funktioner i kommunen åbne.

Samtidig er beslutningen, at skoler, daginstitutioner og plejehjem stadig skal holdes åbne.

- Vi følger statsministerens og Styrelsen for Patientssikkerheds anbefalinger. Vi er slet ikke der endnu, hvor vi vil lukke sådan noget som skoler. Men det er klart, at vi tager bestik af situationen. Og kommer der konkrete corona-tilfælde, som vi så med Markledets Børnehave i Løgumkloster, så lukker vi, siger Henrik Frandsen.

Annonce

Tilfælde i weekenden

I weekenden blev en ansat på Richtsens Plejecenter i Tønder bekræftet smittet med corona. Derfor blev i alt 20 medarbejdere testet, hvoraf tre af dem og seks beboere blev isoleret, indtil der ligger en negativ corona-test.

Og i sidste uge blev også fire elever på Tønder Handelsskole testet positive, hvilket gjorde, at to klasser blev sendt hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce