Annonce
Sønderborg

På vej mod toppen: Cyklen skal hjælpe unge i job eller uddannelse

Cykelholdet Unge på toppen med kurs mod bjerget Alpe d’Huez i Frankrig. Foto: Sønderborg Kommune
20 unge ledige i Sønderborg Kommune får mulighed for at deltage i cykelprojektet Unge på toppen i efteråret 2021. Det topper med en cykeltur på 12 etaper og en tur op ad bjerget Alpe d’Huez.

Sønderborg: Du kan godt, og vi skal nok hjælpe dig på vej. Det er essensen i projektet Unge på toppen, som skal få 20 unge fra ledighed til uddannelse eller selvforsørgelse.

Projektet gennemføres i andet halvår 2021, hvor deltagerne gennem fysisk træning i tre måneder skal nå frem til at kunne klare 12 etaper på cykel fra Sønderborg til Frankrig og ender med at køre op ad Alpe D’Huez i de franske Alper i starten af november.

- Projektet er et forsøg på med en anderledes tilgang at hjælpe en gruppe af ledige borgere, og fokus er på at opbygge deres motivation og tro på egne handlemuligheder gennem cykeltræning og virksomhedspraktik. Og når vi vender den om, kan der også være en gevinst for de virksomheder, der deltager. De tager både et socialt ansvar, men får samtidig også en mulig arbejdskraft efter virksomhedspraktikken, siger Jan Prokopek Jensen(S), formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Annonce

Støtte fra virksomheder

Størstedelen af deltagerne er omkring 25-28 år, men deltagerne kan være fra 18 år og op til cirka 50 år. Rekrutteringen er allerede i gang, og der er i øjeblikket 25 ansøgere.

Et samlet projekt for 20 unge koster 1,5 mio. kroner. Kommunens egenbetaling er op til godt en mio. kroner

Resten af beløbet forventes finansieret ved støtte fra fonde og sponsorer. Fabrikant Mads Clausens Fond har støttet projektet i Sønderborg med 300.000 kroner og virksomhederne, som deltager i projektet, skal betale 7500 kroner eksklusiv moms i sponsorat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce