Annonce
Vejen

På Vejen Gymnasium får eleverne internationalt udsyn

Fire gymnasieelever på Vejen Gymnasium og HF, som tidligere har benyttet gymnasietiden og fritiden til at erhverve sig et internationalt udsyn - fra venstre: Anne-Sofie Laursen, Julie Thorlak, Jacob Høffner og Rasmus Agger. Arkivfoto: Søren Dippel
19 elever på gymnasiets internationale linje rejser på udvekslingsbesøg i Egypten. Fra januar etablerer gymnasiet på ny en toårig international linje for elever i 1. g.
Annonce

Vejen: Med internettet har globaliseringen for alvor taget fart. Verdenshandlen og handlen med valuta har fået vidtrækkende konsekvenser ikke mindst for et lille land som Danmark. Derfor har vi mere end nogensinde tidligere brug for et internationalt udsyn.

Den slags har gymnasieeleverne på Vejen Gymnasium og HF kunnet tilegne sig i et par år på gymnasiets internationale linje. Det er eleverne i 2. g i færd med på andet år, og fredag den 15. november rejser eleverne på et udvekslingsbesøg i Egypten.

- Fredag rejser jeg med vores vicerektor og 19 elever fra den internationale linje for første gang til Egypten. Det er et genbesøg, efter at eleverne fra vores egyptiske venskabsskole var på besøg hos os i Vejen i april. Samtidig er vi i gang med at etablere næste års internationale linje med et nyt hold elever, siger lærer på Vejen Gymnasium Mirela Redžić.

International linje

Vejen Gymnasium og HF’s internationale linje bliver etableret med start i januar.

Her er det elever på 1. g, der kan melde sig.

Den internationale linje er et toårigt forløb.

Det første år har undervisningen fokus på Mellemøsten, og det andet år fokuseres der på en større del af verden.

Informationsmødet, hvortil 1.g’ernes forældre også er inviteret, bliver holdt torsdag den 28. november klokken 19.

Annonce

Informationsmøde

Det bliver 1. g’erne, som kan melde sig til den internationale linje, og få dage efter, at eleverne er vendt hjem fra Egypten, vil gymnasiet invitere forældre og 1.g’ere til et informationsmøde, hvor der bliver lejlighed til at høre om den internationale linje.

- Den er et ekstra tilbud, som eleverne kan melde sig til, og som de kan deltage i ud over den normale undervisning. Formålet er at give eleverne mulighed for at kigge ud i verden også efter normal skoletid. Vi har mulighed for at kunne trække på gæstelærere og for at holde videokonferencer for på den måde at møde folk rundt omkring i verden, siger lærer Lars Bjørn, der er vicerektor på Vejen Gymnasium og HF.

Han forventer, at interessen for det globale blandt gymnasieeleverne er tilstrækkelig stor til, at gymnasiet også til næste år vil kunne tilbyde en international linje.

- Vi regner med, at omkring 20 1. g’ere vil melde sig. Når vi har holdt informationsmødet, hvor forældrene også er inviteret med, skal eleverne lige have tid til at tænke over, om de er parate til at være med, siger Lars Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce