Annonce
Kolding

Pålægsfabrik i Christiansfeld har overtaget konkursramt konkurrent

Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der efter flere år med dårlige resultater i slutningen af juli blev begæret konkurs. Arkivfoto: Henrik Skov Anhøj
Pålægsfabrikken Skare Food i Christiansfeld overtager Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs. Konkursboet fortsatte driften på pålægsfabrikken i Aarhus efter konkursbegæringen, og opkøbet betyder, at 130 arbejdspladser er reddet.

Christiansfeld: Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs efter flere år med dårlige resultater. Driften i selskabet, der har cirka 150 ansatte, blev opretholdt netop med henblik på at sælge virksomheden videre, og nu er konkursboet blev enig med Skare Food om opkøbet, der sikrer, 130 arbejdspladser i Aarhus.

Virksomheden i Christiansfeld, der har cirka 100 ansatte på lønningslisten, producerer pålægs- og delikatesseprodukter til hjemmemarkedet og eksport – ligesom den konkursramte konkurrent i Aarhus. Skare Food er ejet af familien Skare, der står bag slagterigruppen Skare, der har base i Vejen.

Defco har de seneste fire år haft røde tal på bundlinjen og selskabet har samlet tabt over 50 millioner kroner. Virksomheden har tidligere forklaret, at stigende råvarepriser har presset virksomheden, og at der er "ekstrem hård konkurrence på det danske marked".

Annonce

Kort om Skare Food

Skare Food A/ S i Christiansfeld er ejet af familien bag Skare-gruppen, der ligger i Vejen. Skare forarbejder okse- og kalvekød. Skare-gruppen tæller i dag omkring 700 medarbejdere. Med opkøbet af Defco vokser virksomheden med 130 ansatte.

Konkurrenten, der nu har overtaget, har derimod kørt med overskud. Seneste resultat i Skare Food, der blev offentliggjort i starten af 2019, viste dog et af de dårligste i flere år. Virksomhedens omsætning faldt fra 231 millioner kroner til 198 millioner kroner, og samtidig faldt resultatet til 1,8 millioner kroner. Det er et af de dårligste resultater i mange år i virksomheden. I regnskabet konkluderede ledelsen, at resultatet er "tilfredsstillende ud fra de givne markedsforhold".

Direktøren for Skare Food i Christiansfeld, Lars Foged Andersen, udtaler sig ikke i sagen om købte af Defco, og det er ikke muligt at få en kommentar fra Kurt Skare, der er udrejst. Stifteren og direktøren i gruppen Kurt Skare har til Børsen forklaret, at produktion i Defco kører videre, og at overtagelsen betyder, at 130 arbejdspladser fortsætter.

Han forklarer videre, at produktionen fortsætter i både Christiansfeld og Aarhus, mens udvikling, indkøb, salg og andre ting, der med fordel kan koordineres, vil blive lagt sammen. Defco-brandet bliver videre ført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce