Annonce
Kolding

Pålægsfabrik solgte mindre og overskuddet skrumpede

Skare Food i Christiansfeld kom ud af det seneste regnskabsår med et resultat efter skat på 1,8 millioner kroner. Året før var der et overskud på 6,7 millioner kroner. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
I betragtning af markedsforholdene så er bestyrelsen i Skare Food godt tilfreds med resultatet, der dalede fra 6,7 millioner kroner til 1,8 millioner kroner.

Christiansfeld: Skare Food i Christiansfeld, der producer og sælger pålægsvarer til ind- og udland, mistede omsætning i regnskabsåret for 2018.

Virksomheden solgte i 2017 kødpålæg for 231 millioner, men omsætningen faldt i 2018 til 198 millioner kroner, og samtidig faldt resultatet til 1,8 millioner kroner. Det er et af de dårligste resultater i mange år i virksomheden, der beskæftiger over 100 medarbejdere på fabrikken i Christiansfeld. Kun overskuddet i 2014 var ringere.

Administrerende direktør i Skare Food, Lars Foged Andersen, vil ikke kommentere på årets resultat, men henviser til ledelsesberetningen. Her lyder det fra bestyrelsen, at resultatet er "tilfredsstillende ud fra de givne markedsforhold".

Annonce

Kort om Skare Food

Skare Food A/ S i Christiansfeld er ejet af familien bag Skare Meat Packers, der ligger i Vejen. Skare Meat Packers forarbejder okse- og kalvekød. Selskabet har i flere år haft underskud, mens det netop offentliggjorte regnskab viste et plus på 3,1 millioner ud af en omsætning på 1,1 milliarder kroner. Skare Gruppen tæller i dag omkring 700 medarbejdere.

Dårligere end forventet

Sidste år løftede virksomheden resultatet, og det skyldtes blandt andet, at virksomheden fik bedre fat på eksportmarkederne.

- Eksporten er steget igen, og det er også derfor, vi kan lave et bedre resultat. Hjemmemarkedet er fortsat under et meget stor prispres. Lige nu ligger eksportandelen på cirka 36 procent. Men vi vil gerne op på fifty-fifty, lød det fra Lars Foged Andersen i forbindelsen med offentliggørelsen af regnskabet for 2017.

Dengang forventede selskabet et resultatet for 2018 på niveau med 2017, men måske lidt lavere på grund af stigende råvarepriser. Men overskuddet gik altså fra 6,7 til 1,8 millioner kroner. Selvom resultaterne ikke levede op til forventningerne, så er bestyrelsen fortsat optimistisk.

Klar til udvidelse

Bestyrelsen skriver i årsrapporten, at den vurderer selskabets fremtidsudsigter som værende gunstige. For det kommende år forventes "stigende aktivitetsniveau og stigende resultat efter skat som følge af bedre udnyttelse af produktionsapparatet og ny kundetilgang".

Virksomheden i Christiansfeld har i flere år overvejet at udvide fabrikken i Christiansfeld. I efteråret 2018 bad virksomheden kommunen om at gå i gang med planarbejdet, der skal ende med en udvidelse på cirka 1200 kvadratmeter på fabrikken i Kongensgade.

Direktøren vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere udvidelsen men konstaterer, at der er gang i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce