Annonce
Kolding

Pålægsfabrik solgte mindre og overskuddet skrumpede

Skare Food i Christiansfeld kom ud af det seneste regnskabsår med et resultat efter skat på 1,8 millioner kroner. Året før var der et overskud på 6,7 millioner kroner. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
I betragtning af markedsforholdene så er bestyrelsen i Skare Food godt tilfreds med resultatet, der dalede fra 6,7 millioner kroner til 1,8 millioner kroner.
Annonce

Christiansfeld: Skare Food i Christiansfeld, der producer og sælger pålægsvarer til ind- og udland, mistede omsætning i regnskabsåret for 2018.

Virksomheden solgte i 2017 kødpålæg for 231 millioner, men omsætningen faldt i 2018 til 198 millioner kroner, og samtidig faldt resultatet til 1,8 millioner kroner. Det er et af de dårligste resultater i mange år i virksomheden, der beskæftiger over 100 medarbejdere på fabrikken i Christiansfeld. Kun overskuddet i 2014 var ringere.

Administrerende direktør i Skare Food, Lars Foged Andersen, vil ikke kommentere på årets resultat, men henviser til ledelsesberetningen. Her lyder det fra bestyrelsen, at resultatet er "tilfredsstillende ud fra de givne markedsforhold".

Kort om Skare Food

Skare Food A/ S i Christiansfeld er ejet af familien bag Skare Meat Packers, der ligger i Vejen. Skare Meat Packers forarbejder okse- og kalvekød. Selskabet har i flere år haft underskud, mens det netop offentliggjorte regnskab viste et plus på 3,1 millioner ud af en omsætning på 1,1 milliarder kroner. Skare Gruppen tæller i dag omkring 700 medarbejdere.
Annonce

Dårligere end forventet

Sidste år løftede virksomheden resultatet, og det skyldtes blandt andet, at virksomheden fik bedre fat på eksportmarkederne.

- Eksporten er steget igen, og det er også derfor, vi kan lave et bedre resultat. Hjemmemarkedet er fortsat under et meget stor prispres. Lige nu ligger eksportandelen på cirka 36 procent. Men vi vil gerne op på fifty-fifty, lød det fra Lars Foged Andersen i forbindelsen med offentliggørelsen af regnskabet for 2017.

Dengang forventede selskabet et resultatet for 2018 på niveau med 2017, men måske lidt lavere på grund af stigende råvarepriser. Men overskuddet gik altså fra 6,7 til 1,8 millioner kroner. Selvom resultaterne ikke levede op til forventningerne, så er bestyrelsen fortsat optimistisk.

Annonce

Klar til udvidelse

Bestyrelsen skriver i årsrapporten, at den vurderer selskabets fremtidsudsigter som værende gunstige. For det kommende år forventes "stigende aktivitetsniveau og stigende resultat efter skat som følge af bedre udnyttelse af produktionsapparatet og ny kundetilgang".

Virksomheden i Christiansfeld har i flere år overvejet at udvide fabrikken i Christiansfeld. I efteråret 2018 bad virksomheden kommunen om at gå i gang med planarbejdet, der skal ende med en udvidelse på cirka 1200 kvadratmeter på fabrikken i Kongensgade.

Direktøren vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere udvidelsen men konstaterer, at der er gang i processen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce