Annonce
Varde

Pårørende er glade for at mor kan blive

Det er bedst for de demente, at Vinkelvejcentret ikke splittes, mener datter til den 92-årige beboer Maren Pedersen.

ØLGOD/ANSAGER: Birthe Pedersen fra Ansager har kæmpet for Vinkelvejcentret, hvor hendes mor Maren Pedersen på 92 år har boet siden 2003.

Hun er derfor glad for, at der er politisk opbakning til at bevare centret i Ølgod.

- Personalet har gennem mange år bygget ekspertise op, siger Birthe Pedersen, der først og fremmest er glad på de dementes vegne, at personalet let kan flytte med til et nyt kommende plejehjem i samme by.

Men hun lægger heller ikke skjul på, at hun lokalpolitisk også meget nødig så en svækkelse af Ølgod, hvis man havde flyttet plejehjemspladser fra Ølgod til Varde ved at splitte Vinkelvejcentret.

Alt skal ikke ligge i Varde

- Jeg vil tro, at det er godt for handelslivet i Ølgod, at plejepladserne bevares. Jeg synes ikke, at alt skal ligge i Varde, selv om jeg personligt lige så godt kunne besøge min mor i Varde, når jeg nu bor i Ansager.

- Men 21 ud af de 33 beboere på Vinkelvejcentret stammer fra den den tidligere Ølgod Kommune og andre fra området i nærheden, siger Birthe Pedersen.

Også Ansager ligger i den tidligere Ølgod Kommune, og derfor var det naturligt, at Maren Pedersen kom på demensplejehjem i Ølgod i 2003 inden kommunesammenlægningen.

Birthe Pedersen har indgivet et høringssvar, hvor hun pegede på Ølgod som det rette hjemsted for de 30 nye demensboliger.

Annonce

Personalet har gennem mange år bygget ekspertise op

Birthe Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce