Annonce
Esbjerg

Pårørende klager over larm på sygehuset: - Jeg måtte stå og råbe ind i ansigtet på min stedfar

Ombygningen har længe været i gang på Grindsted Sygehus. Her er det renovering af forpladsen, og i sommer gik ombygningen til det nye daghospital så i gang. Sygehuset forventer, at det står klar til april 2022. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Pårørende har anmeldt SVS Grindsted til Arbejdstilsynet på grund af meget larm i forbindelse med ombygning til nyt daghospital. Sygehuset beklager de gener, ombygningen medfører.

Grindsted/Esbjerg: Da Tina Jensen forleden var på besøg hos sin stedfar på rehabiliteringsafdelingen på Grindsted Sygehus, fik hun et chok.

Hendes stedfar, som til daglig bor i Esbjerg, er indlagt her efter en række blodpropper, og på døren står der en opfordring til alle besøgende om at tale stille, da patienternes hjerne behøver ro.

Det var dog alt andet end ro, Tina Jensen oplevede. Faktisk var der så meget larm, at  hun ikke kunne føre en samtale med sin stedfar.

Annonce

- Hele blokken er under ombygning, og larmen fra betonbor og andet udstyr var ubeskrivelig. Det var umuligt at føre en normal samtale, og jeg måtte stå og råbe ind i ansigtet på min stedfar, hvis han skulle kunne høre mig, siger hun.

Lån et høreværn

Larmen skyldes, at første etage på sygehuset er ved at blive bygget om til daghospital, og at sygehusledelsen har besluttet, at sygehuset skal være i drift under ombygningen.

Også personalet er plaget af larmen, fortæller afsnitsledende sygeplejerske Camilla Smedsgaard Jensen.

Derfor bliver møder flyttet til andre dele af sygehuset, træningssalen i kælderen bliver brugt mere, og man kan endda få et høreværn på.

- Vi har høreværn, som både patienter og personale kan låne. Det kan give lidt ro, hvis man har brug for mere stilhed end den, der er i middagspausen, fortæller hun.

Annonce

To timers ro midt på dagen

En samarbejdsaftale mellem sygehuset og håndværkerne sikrer endvidere, at der er ro hver dag mellem klokken 12 og 14.

- Det er en aftale, vi sætter stor pris på, siger Camilla Smedsaard Jensen

Hun er enig med Tina Jensen i, at larmen er en belastning for både personale og patienter.

- Der er ingen tvivl om, at larm ikke er optimalt for vores patientgruppe, men det er et vilkår, vi lever med. Alternativet ville være larm i kortere tid om dagen men i flere dage, siger Camilla Smedsgaard Jensen.

Sygehuset har også sørget for, at der på afdelingerne på 2. og 3. sal er skilte, der fortæller, at man er i gang med en ombygning.

- Det fjerner jo ikke larmen, men gør folk opmærksom på, at der er en proces i gang, siger hun.

Annonce

Støj kan ikke undgås

Det har ikke været muligt at få sygehusledelsen i tale om problemet, men avisen har modtaget et skriftligt svar fra kommunikationsafdelingen:

- Med en så stor ombygning, som den der er i gang på Sydvestjysk Sygehus, Grindsted, kan støj og larm desværre ikke undgås. Lige nu arbejdes der på elinstallationer, hvor der bliver boret og fræset en del.

- Vi er meget opmærksomme på de gener, støjen kan medføre, og derfor har vi iværksat følgende tiltag: Mere synlighed, om hvad der foregår på sygehuset, samt planlægning af særlige støjperioder, så det generer mindst muligt. Vi forventer, at støjen aftager ved udgangen af uge 41, hvorefter bygningsarbejdet vil være mindre støjende resten af perioden. Byggeriet forventes afsluttet til april 2022, fremgår det blandt andet af en mail til avisen.

Tina Jensen er dog ikke helt tilfreds med det svar og har nu anmeldt det, hun betegner som et "støjhelvede", til Arbejdstilsynet.

- Jeg synes, det er helt utilstedeligt, og det er så synd for både de her sårbare patienter og for personalet, der gør en fantastisk indsats, siger hun.

Det var umuligt at føre en normal samtale, og jeg måtte stå og råbe ind i ansigtet på min stedfar, hvis han skulle kunne høre mig.

Tina Jnesen, pårørende
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Annonce