Annonce
Kolding

Pårørende taler åbent om grov fejl på plejehjem: Attendo-chef fastholder sin tavshedspligt

Foto: Casper Vagner Christensen
Virksomhedschef Ditte Korsager fra plejecentret Vonsildhave vil fortsat ikke udtale sig om det forløb, som i søndags betød, at de forkerte pårørende blev orienteret om et dødsfald, mens de rette intet fik at vide.
Annonce

Kolding: Selvom døtrene til begge de kvindelige beboere, som i søndags blev forvekslet på plejecentret Vonsildhave, nu er stået frem og har fortalt om deres oplevelser, så afviser virksomhedschef Ditte Korsager fortsat at udtale sig om det konkrete forløb, som førte frem til den fatale fejl.

Dorte Korsager henholder sig til sin tavshedspligt, ligesom hun gjorde i torsdagsudgaven af JydskeVestkysten, hvor den første datter fortalte om sin oplevelse.

Men du har vel ikke tavshedspligt længere, når begge de pårørende nu er stået frem og har fortalt deres version og oplevelser af hændelsen?

- Det har jeg i hvert fald, siger Ditte Korsager.

Vonsildhave

  • Vonsildhave er et nyt plejecenter, der blev taget i brug i foråret 2015.
  • Det er det første offentlige private partnerskab på ældreområdet i Danmark, hvor både byggeriet og plejeopgaverne forenes i samme kontrakt. Der er plads til 62 beboere.
  • Fem personer har stået i spidsen for centret siden starten. Det er Allan Heiselberg, Ruben Skov, Jeannett Jakobsen, Jette Skovhus Dall og Ditte Korsager, der har været ansat i cirka et år.
Annonce

Retningslinjer

Begge de pårørende, Berit Schmidt Hansen, som fejlagtigt fik besked om, at hendes 84-årige mod var afgået ved døden, og Ann Becker, som derfor først fik besked om sin 98-åriges mor død med næsten fire timers forsinkelse, giver udtryk for, at travlhed og underbemanding efter deres opfattelse er årsag til, at fejlen skete.

Hertil har Ditte Korsager oplyst, at bemandingen på to nattevagter til de 62 beboere svarer til Kolding Kommunes norm.

Hun afviser også kritikken af, at den 98-årige kvinde kun kunne få serveret én rød rødvand i døgnet.

- I Kolding Kommunes retningslinjer for kost står der, at der kan serveres en kapselgenstand eller en alkoholgenstand i døgnet for beboerne, og de retningslinjer følger vi, siger hun.

Den 98-åriges datter begrunder blandt andet sin holdning om, at personalet på Vonsildhave har for travlt, med, at hendes mor tidligere er blevet efterladt en hel nat i en to-personers-sofa, fordi personalet glemte at lægge hende i seng?

- Det ved jeg ikke noget om. Jeg kender ikke til sagen, svarer Ditte Korsager.

Vonsildhave drives af det svenske plejefirma Attendo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce