Annonce
forside

Pårørende til handicappede får hjælp

Læserbrev: Social- og sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune har besluttet at etablere en rådgiverfunktion for pårørende til psykisk syge, fysisk handicappede og udviklingshæmmede. En rådgiver, som SF arbejdede hårdt for at få med i budgetforliget for 2019.

Rådgiveren har også længe været et stort ønske for de frivillige organisationer inden for det psykiatriske område. Pårørende rådgiveren skal hjælpe de pårørende ved at være den kommunale indgang til de mange tilbud og aktører på området, der kan virke helt uoverskuelige.

Rådgiveren skal også vejlede pårørende i forhold til, hvor de kan henvende sig ved bekymringer, og skal arbejde med bearbejdning af den sorg, frustration og hjælpeløshed, som mange pårørende til borgere med psykiske lidelser, eller pårørende til fysisk handicappede eller udviklingshæmmede, kan opleve.

Målet er, at rådgiveren skal hjælpe de pårørende til at være en ressource og medspiller i forhold til deres kære og styrke sammenhængen mellem ressourcerne i den enkelte familie og den kommunale/regionale indsats.

Rådgiveren skal også være bindeled til de frivillige organisationer på området, der gør et rigtigt godt og vigtigt arbejde.

Rådgiverfunktion forventes at starte omkring 1. april. Jeg håber, at rådgiveren vil blive en vigtig hjælp for alle pårørende til psykisk syge og handicappede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce