Annonce
Livsstil

Påske og solskin skyder sæsonen i gang

Carsten Lauridsen fra Carstens MC i Varde. Foto: Line Guldager Hansen
Corona har aflyst mange af de store motorcykeltræf i påsken, men flere dage med godt vejr får alligevel motorcyklisterne ud af deres vinterhi.

Varde: Solskin og varmere vejr gør de fleste motorcyklister impulsive. Det er i hvert fald sådan, Carsten Lauridsen fra Carstens MC i Varde oplever påskedagene. Telefonen har kimet siden onsdag, hvor kunderne har været ivrige efter at få luftet motorcyklerne.

- Folk ringer og spørger, om de lige må komme og hente deres motorcykler, som har været i vinterhi hos os, siger Carsten Lauridsen.


Vi leder rundt i hele verden efter det, vi skal bruge, for alt, hvad der kommer i containere, er pludselig flere måneder forsinket, så vi må kigge hos nye leverandører, og det bruger vi frygteligt meget tid på det.

Carsten Lauridsen, indehaver, Carstens MC


Desværre må han skuffe dem, for det tager altså otte dage at få motorcyklerne serviceret og gjort klar til afhentning.

- Folk tripper jo efter at komme ud, for selvom de store træf i påsken er aflyst på grund af corona, så vil de alligevel gerne ud at køre nogle fælles ture i små flokke, siger Carsten Lauridsen.

Annonce

Søger i hele verden

Det er ikke kun de store træf i påsken, som corona har sat en stopper for igen i år. Hos Carstens MC har de svært ved at skaffe reservedele, fordi nedlukningen i både Danmark og resten af verden har skabt forsinkelse.

Det er alt helt ned til bremseklodser og batterier, som ellers normalt kan være på værkstedet fra dag til dag, som Carsten Lauridsen nu bruger flere timer på at finde hos nye leverandører.

- Vi leder rundt i hele verden efter det, vi skal bruge, for alt, hvad der kommer i containere, er pludselig flere måneder forsinket, så vi må kigge hos nye leverandører, og det bruger vi frygteligt meget tid på det, siger han.

Carstens MC har ikke modtaget hjælpepakker under nedlukningen, og derfor var det afgørende for Carsten Lauridsen, at han fik lov at åbne butikken i marts, så han ikke skulle gå glip af forårsmånederne, der er motorcykelbranchens vigtigste måneder.

- Det er nu, folk vil ud at køre, så hvis vi havde tabt de her måneder, så ville det virkelig ikke være rart, siger han.

Annonce

De sparer ikke

Kunderne har dog ikke været bange for at bruge penge hos Carstens MC. Carsten Lauridsen fornemmer, at folk i højere grad er villige til at bruge penge på fritidsaktiviteter, nu hvor de ikke kan komme ud at rejse.

- De sætter fritiden højere og sætter tid og penge af til fornøjelse og afstresning. Det mærker vi ved, at vi får en del nye kunder, siger han.

Carsten Lauridsen får også besøg af kunder, som har haft motorcykel i flere år, men som ikke har haft den ude af garagen i lang tid.

- De er blevet fundet frem igen, og når de skal startes, så skal udstyret jo friskes op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce