Annonce
Billund

Påsken blev travl for Sdr. Ommes nye Fakta

Butikschef Kis Jensen troede, hun havde længere tid, inden Fakta i Sdr. Omme skulle åbne. Men renoveringen skred så planmæssigt frem, at butikken kunne åbne allerede før påske. Foto: André Thorup
Forvandlingen fra en Super Brugsen til en Fakta gik hurtigere end forventet. Det gav stor travlhed for den nye butikschef i Fakta i Sdr. Omme, Kis Jensen, og hendes personale.

Sdr. Omme: Det har været en travl påske for Kis Jensen og det øvrige personale i Fakta i Sdr. Omme.

Egentlig skulle butikken først have slået dørene op den 9. maj, men renoveringen og ombygningen fra en Super Brugsen til en Fakta gik så meget bedre end forventet, at det blev muligt at få alle helligdagene omkring påske med i købet.

Den nye butikschef i Fakta i Sdr. Omme, Kis Jensen, har gennem de seneste 18 år været butikschef i Fakta i Vildbjerg. Hun var spændt på at slå dørene op til en butik, der i mange år har været en Super Brugsen.

- I starten tænkte jeg, at folk måske ville være lidt sure over, at vi havde lukket brugsen, fordi den har været her altid. Men sådan har det slet ikke været. Tværtimod. Vi er blevet taget rigtigt godt imod, fortæller Kis Jensen.

Annonce

Brugsen har tidligere været truet

Coop, som ejer både Super Brugsen og Fakta, var allerede for flere år siden tæt på at lukke Super Brugsen i Sdr. Omme og trylle den om til en Fakta. Det medførte dog så store lokale protester, at Coop valgte at give Super Brugsen en ny chance

.

I stedet for lukningen planlagde Coop i stedet en ny og større Super Brugsen.

Det holdt dog ikke, og for få måneder siden lukkede Super Brugsen i Sdr. Omme for sidste gang. Den seneste tid er gået med omfattende renoveringer og ombygninger, så bygningen nu i stedet kan huse Fakta.

Samme serviceniveau

I forhold til tidligere, hvor Sdr. Omme havde en Super Brugsen, skal kunderne vænne sig til en ny hverdag med en Fakta.

- Vi har ikke nogen delikatesseafdeling, og vi har måske heller ikke helt det samme sortiment, som brugsen havde. Hvis vi har tre forskellige varianter af en vare, havde Super Brugsen måske fem eller seks, fortæller Kis Jensen, som til gengæld ikke køber den gængse opfattelse, at der i en discountforretning ikke er den samme service som i andre butikker.

- Der er vist ikke den store forskel i dag, siger hun.

Kasserne er vendt om

Bygningen var efterhånden blevet for lille til en Super Brugsen, men det er en Fakta i en fornuftig størrelse, de har fået i Sdr. Omme. Butikschefen har også fået flere kvadratmeter at brede sig på.

- Den er noget større end den butik, jeg kommer fra, konstaterer Kis Jensen.

Forandringer er det muligt at få øje på. Der er kommet mere luft mellem reolerne, og så står kasserne på et andet led.

- Kasserne står omvendt i forhold til, hvordan de stod i brugsen. På vores første åbningsdag var det sjovt at se, hvordan folk begyndte at gå den forkerte vej ind og var ved at gå omvendt ind gennem kasserne, siger Kis Jensen.

Fakta i Sdr. Omme har for tiden 16 medarbejdere, men der skal ifølge butikschef Kis Jensen ansættes yderligere et par stykker. Tre af medarbejderne er fuldtidsansatte. Det gælder udover hende selv souschef Martin Fredensborg. Foto: André Thorup
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce