Annonce
Esbjerg

Påskeposer og onlinesang: Sådan holder institutionerne kontakten under coronakrisen

Sofie var en af de heldige, der mandag fik en påskepose fra pædagogerne på Børneuniverset i Esbjerg. Det er noget, institutionen gør for at holde kontakten under coronakrisen. Privatfoto
Restriktionerne i forbindelse med coronakrisen tvinger pædagoger og børn til at holde afstand til hinanden. Det har fået institutionerne til at opfinde på nye måder at vedligeholde kontakten. Flere laver hjemmeopkald til forældrene, mens andre er gået mere kreative veje med fællessang over internettet og udlevering af påskeposer.

Esbjerg: På et trægulv i en stue står Christine Christiansen og danser og synger.

”Hej velkommen til jer alle sammen. For at komme godt i gang, synger vi nu denne sang.”

Hun er pædagogmedhjælper i den integrerede vuggestue og børnehave, Børnebakken, og hun er i gang med dagens fællessang med børnene. Hun er vant til at synge og danse med børnene, men i disse dage foregår det dog på en lidt anden måde. Christine står alene inde bag en skærm.

Regeringens restriktioner for at undgå udbredelse af den smitsomme coronavirus gør nemlig, at langt de fleste børn i kommunen i disse dage befinder sig hjemme hos deres forældre. Og det har tvunget institutionerne til at finde på nye måder at holde kontakten med børnene, mens coronakrisen står på.

På Børnebakken bruger man Facebook til at nå ud til børnene gennem et dagligt videoklip, som forældrene kan bruge derhjemme.

- Det er selvfølgelig lidt anderledes, end det plejer. Der er ikke den umiddelbare respons fra børnene, men jeg forsøger at huske, hvad de synes er sjovt. Der går jo lang tid, før vi ser hinanden, og så er det vigtigt at holde sangen og kontakten vedlige, siger pædagogmedhjælper Christina Christiansen, der har taget initiativ til den virtuelle sangleg.

Og ifølge institutionens leder, Annemarie Ludvigsen, er kontakten afgørende for, at alle kommer godt igennem denne alvorlige tid.

- Det betyder, at vi bliver ved med at have den her kontakt til børn. Fra at have en hverdag med rigtig mange timer sammen til slet ingen at have, så gør det, at vi ikke slipper hinanden helt. Det ligger der meget tryghed i, siger hun.

Annonce

Det betyder, at vi bliver ved med at have den her kontakt til børn. Fra at have en hverdag med rigtig mange timer sammen til slet ingen at have, så gør det, at vi ikke slipper hinanden helt. Det ligger der meget tryghed i

Annemarie Ludvigsen, pædagogisk leder på Børnebakken

Godt for den mentale sundhed

Flere af institutionerne har i løbet af den seneste uge ringet hjem til forældrene for at høre om alt er, som det skal være. Og også hos Børneuniverset har man fundet en anderledes metode til at holde kontakten med børnene ved lige.

Her fik to af institutionens ansatte den ide, at man kunne lave påskeposer med klip og klister, så børnene har noget at give sig til. Dem har man kørt ud med de seneste par dage, og det er et vigtigt og positivt signal at sende netop nu, mener institutionens leder.

- Det er jo en måde at lave en sød lille hilsen på. Og det er et fantastisk initiativ fra mine ansatte. De har forstået alvoren af det her og vigtigheden af at holde kontakten med børnene, selv om de er væk. Vi er nødt til at give hinanden noget andet end det, der fylder i nyhederne. Noget positivt. Det er godt for den mentale sundhed, siger Solveig Uhre, der slår fast at forældrene har taget godt imod tiltaget.

- Både børnene og forældrene er glade for, at vi på den måde viser, at vi stadigvæk er her. Det gør en forskel både nu, men også på den lange bane, siger hun.

Under to procent af børnene i Esbjerg Kommune er en del af nødpasningsordningen, mens resten er hjemme hos deres familier.

Christine Christiansen, der er pædagogmedhjælper på Børnebakken, synger og danser hver dag med børnene via en profil på Facebook. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce