Annonce
Varde

Påskeråd fra kommunen: Klump ikke sammen i naturen

Varde Kommune har meget natur at byde på. Her et bud på 13 steder, som er værd at besøge. Kort: Varde Kommune
Naturcentret i Varde Kommune oplever, at folk klumper sig sammen de mest populære steder i naturen. Giver selv forslag til en gåtur i 13 områder.

Varde Kommune: Påsken står for døren. Også i landets femtestørste kommune rent geografisk - Varde Kommune. Trods den megen plads, hvoraf næsten en tredjedel er beskyttet natur, så er vi som mennesker er flest. Vi klumper sammen i de mest populære områder. Det har Naturcentret i Varde Kommune allerede oplevet, da langt flere som et afbræk fra coronakrisen søger lise i naturen.

- Jeg har snakket med flere folk, der har været ved Karlsgårde Sø. Der er simpelthen for mange mennesker, siger Klaus Bertram Fries, der er leder af Naturcentret i Varde Kommune.

Også Nysø ved Varde er et meget besøgt område.

Annonce
Jeg tror, at rigtig mange har været loyale overfor forsamlingspåbuddet. Jeg tror, at folk får lidt kuller og gerne vil ud til steder, som man kender.

Plan- og teknikformand Preben Friis-Hauge (V), Varde Kommune

Hold Jer på stierne

Under normale omstændigheder så ville han juble over, at folk flokkes i og bruger naturen.

- Men i disses tider skal vi ikke rende ind i hinanden. Så vi har spurgt os selv, om der ikke er andre steder, siger Klaus Bertram Fries.

Og det er der i rigt mål. Naturcentret har valgt 13 steder. Både private og offentlige skove, klitheder og plantager som et godt alternativ til en rask gåtur.

For god ordens skyld skal oplyses, at når man går i en privat skov eller naturområde som eksempelvis Nørholm Hede, så skal man uden undtagelse holde sig på stier og skovveje.

Folk får kuller

Initiativet bifaldes og roses af Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik.

- Vi er kede af, at for mange samles på for lidt plads, siger Preben Friis-Hauge, som selv til stadighed kan forundres over, hvor mange små naturperler Varde Kommune gemme og rummer.

Det har han selv oplevet i forbindelse med genopretningen af Holme Å, hvor han fik kendskab til Øselund. Han kan godt selv frygte en slags ketchupeffekt i påsken. Alle skal ud på samme tid.

- Jeg tror, at rigtig mange har været loyale overfor forsamlingspåbuddet. Jeg tror, at folk får lidt kuller og gerne vil ud til steder, som man kender, siger Preben Friis-Hauge.

Og når det sker på samme tid, så er risikoen for, at det går galt, større. Også selvom Varde Kommune, som han bemærker, ifølge Statens Seruminstitut ikke er særlig hårdt ramt af coronavirus.

Leder af Naturcentret Klaus Bertram Fries vil selv sammen med sin hustru og tre børn tage ud i skoven i påsken. For alle trænger til at kommet lidt ud. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce