Annonce
Haderslev

Påstand om vold kan ikke dokumenteres

Mathias Christiansen fra Enhedslisten blev angiveligt skubbet under tirsdagens valgmøde på gymnasiet. Men dokumentationen må først vises om otte år. Arkivfoto
Rune Robert Friis, som offentliggjorde beskyldningerne mod Jan Køpke Christensen, kan ikke dokumentere sine påstanden.
Annonce

HADERSLEV: Det var medlem af Enhedslisten Rune Robert Friis, som onsdag på partiets hjemmeside lagde beskyldningerne ud om, at Jan Køpke Christensen havde en ”aggressiv og voldelig” adfærd samt, at han var ”sexistisk og grænseoverskridende”.

Det har Jan Køpke Christensen bedt ham dokumentere.

– Kan du dokumentere, at han har skubbet?

– Nej, det kan jeg ikke. Jeg kan jo forhåbentlig få fat i den video. Jeg er tryk ved, at den findes. Jeg er godt klar over, det er alvorlige beskyldninger. Jeg hørte om det i tirsdags. Og så har jeg brugt tid på at undersøge det. Jeg ved, der findes dokumentation. Plus at jeg hele tiden bliver bekræftet i det, siger Rune Robert Friis.

Dermed henviser han til en video, som en dokumentarist optog under paneldebatten på gymnasiet.

– Hende dokumentaristen følger åbenbart også nogle andre ungdomspolitikere, så hun skal være upartisk. Så det at sende det ud, vil udfordre hendes arbejde. Så jeg har overvejet en løsning, hvor hun laver en fremvisning, hvor hun ikke udleverer videoen, men hvor dem, der var involveret, kan komme og se den. Men jeg er ikke gået så langt, for jeg er fuldstændig overbevist om, at det er sket. Jeg får flere og flere øjenvidneberetninger fra de gymnasieelever, der har set det.

Det centrale for mig er, at vi skal tilbage til en anden debatkultur, hvor man ikke går hen og rører ved hinanden eller skubber, eller hvad det nu er, man har gang i.

Rune Robert Friis

Annonce

Kom med et søgsmål

Han frygter derfor ikke en injuriesag.

– Hvis vi bare havde den video, var det nemmere. Men jeg har hørt det, og jeg har det på skrift fra de her gymnasieelever. Jeg har brugt tid på det. Så må han føre en injuriesag. Det er han i sin gode ret til, siger Rune Robert Friis og tilføjer:

– Jeg er godt klar over, at det er alvorlige beskyldninger. Og jeg kan godt høre, at de diskuterer, om det er vold i juridisk forstand. Jeg arbejder inden for det pædagogiske område. Hvis man bliver skubbet, betegnes det som vold. Jeg tænker ikke, det er en ok adfærd.

Annonce

Dårlig debatkultur

Men det er ikke så meget det juridiske aspekt, han går op i.

– For mig er det her også under bagatelgrænsen for en politianmeldelse. Det centrale for mig er, at vi skal tilbage til en anden debatkultur, hvor man ikke går hen og rører ved hinanden eller skubber, eller hvad det nu er, man har gang i. Den ville virke fuldstændig absurd med det her ”kærlige klap” i den her kontekst, hvor det foregår. Det sker i en situation, hvor Jan afbryder Nanna, og hvor Mathias lige har bedt ordstyreren om at stoppe Jan, så man kan komme tilbage til en ordentlige politisk diskussion. De har lige stået og mundhugges. Jeg er heller ikke ude efter Nye Borgerlige. Det er Jan, som må stå til ansvar for det her.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Sonntag Pictures ApS, som tirsdag fulgte Nanna Bonde med et videokamera. Produktionsselskabet er i gang med at lave en dokumentar, som følger flere unge politikere, der har håb om at komme i Folketinget. Dokumentaren forventes vist om otte år. Der er lavet en aftale med de medvirkende om, at materialet ikke bliver vist før. Derfor afviser talspersonen fra produktionsselskabet at levere dokumentation for påstanden om det voldelige optrin.

Rune Robert Friis fra Enhedslisten beskylder Jan Køpke Christensen fra Nye Borgerlige for at være "aggressiv, voldelig, sexistisk og grænseoverskridende". Men han kan ikke dokumentere påstandene. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce