Annonce
Haderslev

Påvirket og psykotisk mand knuste flere ruder

Både på Møllepladsen og på Sdr. Ottinggade blev der knust ruder med sten mandag aften. Foto: Larz Grabau
Der var ballade med en 32-årig mand flere gange og flere steder mandag. Han blev til sidst anholdt og lagt i håndjern.

HADERSLEV: Hele mandag aften var der problemer med en lokal 32-årig mand. Ved 18-tiden blev han bortvist fra en adresse på Sdr. Ottinggade. I den forbindelse blev han sigtet for at true en betjent, men han fik lov til at gå igen.

Senere på aftenen var den gal igen. Politiet fik en anmeldelse om, at han kastede med sten på Møllepladsen og knuste to ruder.

Derefter vendte han tilbage til Sdr. Ottinggade og kastede også med sten her. Der blev knust flere ruder. Det endte ved 21-tiden med en voldsom anholdelse, hvor han blev lagt i håndjern og puttet ind på bagsædet af en patruljevogn.

Han blev sigtet for begge hærværk og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Men der kom endnu en sigtelse på politigården i Aabenraa, hvor han overnattede. Klokken 22.14 fandt betjentene fire gram hash på ham.

Han blev løsladt ud på natten, da han var kølet ned.

Annonce

Han har lige været indlagt for fire uger siden. Men hvem skal hjælpe ham, når psykiatrisk afdeling løslader ham efter to dage? De vælger at udskrive ham, fordi han netop har fået et flip og smadrer afdelingen. Hvor skal man så gå hen?

Mor til lokal psykisk syg misbruger

Sparkede dør ind

Men tirsdag fortsatte balladen. Den 32-årige sparkede tilsyneladende en dør ind hos nogle bekendte i Vestergade, hvor han faktisk have fået lov til at komme på besøg. Men parret var lige i Kvickly for at handle. Han troede åbenbart, at de ikke ville lukke ham ind alligevel.

Den 32-årige mand er i øjeblikket hjemløs. Men udover at være misbruger har han også store psykiske problemer. For fire uger siden var der lignende problemer med ham på Sdr. Ottinggade, hvor han også gik amok, så politiet måtte tilkaldes til den samme adresse. Så nu råber hans mor på hjælp.

– Han har lige været indlagt for fire uger siden. Men hvem skal hjælpe ham, når psykiatrisk afdeling løslader ham efter to dage? De vælger at udskrive ham, fordi han netop har fået et flip og smadrer afdelingen. Hvor skal man så gå hen? De andre patienter var blevet bange, fordi han havde råbt. Hvor skal han så være? Hvor skal jeg sende ham hen, lyder det fra hans frustrerede 52-årige mor?

JydskeVestkysten kender de impliceredes identiteter, men har valgt at gøre dem anonyme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];