Annonce
Haderslev

Påvirket og psykotisk mand knuste flere ruder

Både på Møllepladsen og på Sdr. Ottinggade blev der knust ruder med sten mandag aften. Foto: Larz Grabau
Der var ballade med en 32-årig mand flere gange og flere steder mandag. Han blev til sidst anholdt og lagt i håndjern.

HADERSLEV: Hele mandag aften var der problemer med en lokal 32-årig mand. Ved 18-tiden blev han bortvist fra en adresse på Sdr. Ottinggade. I den forbindelse blev han sigtet for at true en betjent, men han fik lov til at gå igen.

Senere på aftenen var den gal igen. Politiet fik en anmeldelse om, at han kastede med sten på Møllepladsen og knuste to ruder.

Derefter vendte han tilbage til Sdr. Ottinggade og kastede også med sten her. Der blev knust flere ruder. Det endte ved 21-tiden med en voldsom anholdelse, hvor han blev lagt i håndjern og puttet ind på bagsædet af en patruljevogn.

Han blev sigtet for begge hærværk og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Men der kom endnu en sigtelse på politigården i Aabenraa, hvor han overnattede. Klokken 22.14 fandt betjentene fire gram hash på ham.

Han blev løsladt ud på natten, da han var kølet ned.

Annonce

Han har lige været indlagt for fire uger siden. Men hvem skal hjælpe ham, når psykiatrisk afdeling løslader ham efter to dage? De vælger at udskrive ham, fordi han netop har fået et flip og smadrer afdelingen. Hvor skal man så gå hen?

Mor til lokal psykisk syg misbruger

Sparkede dør ind

Men tirsdag fortsatte balladen. Den 32-årige sparkede tilsyneladende en dør ind hos nogle bekendte i Vestergade, hvor han faktisk have fået lov til at komme på besøg. Men parret var lige i Kvickly for at handle. Han troede åbenbart, at de ikke ville lukke ham ind alligevel.

Den 32-årige mand er i øjeblikket hjemløs. Men udover at være misbruger har han også store psykiske problemer. For fire uger siden var der lignende problemer med ham på Sdr. Ottinggade, hvor han også gik amok, så politiet måtte tilkaldes til den samme adresse. Så nu råber hans mor på hjælp.

– Han har lige været indlagt for fire uger siden. Men hvem skal hjælpe ham, når psykiatrisk afdeling løslader ham efter to dage? De vælger at udskrive ham, fordi han netop har fået et flip og smadrer afdelingen. Hvor skal man så gå hen? De andre patienter var blevet bange, fordi han havde råbt. Hvor skal han så være? Hvor skal jeg sende ham hen, lyder det fra hans frustrerede 52-årige mor?

JydskeVestkysten kender de impliceredes identiteter, men har valgt at gøre dem anonyme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce