Annonce
Kolding

Pædagog efter afblæste besparelser: - Det lyder fantastisk

Normeringerne bliver ikke beskåret som først planlagt i Strandhuse Børnehave, hvor billedet her er taget, eller i andre af kommunens daginstitutioner. Arkivfoto: Jacob Schultz
Personalet i Strandhuse Børnehave skrev et kritisk debatindlæg om de planlagte besparelser på dagplejeområdet, så her er der glæde over, at politikerne er vendt på en tallerken og stort set har strøget at spare på normeringerne.
Annonce

Kolding: "Børnene bliver ladt tilbage som taberne. Bliver børnehaverne reduceret til ren opbevaring?".

Sådan skrev personalet hos Strandhuse Børnehave blandt andet i et skarpt debatindlæg til JydskeVestksyten, inden forligspartierne fra Venstre, Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mødtes tirsdag for at diskutere de millionbesparelser på personalet, som var meldt ud indenfor børnepasningsområdet.

Nu er den del af besparelserne, der har med personalenormeringerne at gøre, i meget vid udstrækning afblæst, og det glæder Stine Banna Bank, som er pædagog hos Strandhuse Børnehave.

- Det lyder fantastisk. Man kan kun blive glad over, at det godt kan betale sig at blande sig i debatten. Alt, hvad der trækker i en positiv retning, glæder vi os over, fordi det er en bonus i forhold til børnene, siger hun.

Annonce

Også en besparelse

Ifølge planen skulle der være sparet fem-seks millioner kroner årligt på personalenormeringerne i daginstitutionerne de kommende fire år, men de tal er nu barberet kraftigt ned, så der skal spares 800.000 kroner på normeringerne næste år, mens der spares højst 45.000 kroner årligt herefter. De planlagte millionbesparelser finder politikerne derimod fra en opsparet reservepulje.

- Det er dejligt, at man ikke bare finder besparelserne på andre personalegrupper, for så havde vi ikke så meget at glæde os over. Omvendt må vi sige, at 800.000 kroner næste år også er en stor besparelse, og vi ved endnu ikke, hvordan den besparelse vil ramme, siger Stine Banna Bank.

Annonce

Det var for vildt

I debatindlægget skrev personalet som afslutning: "Er det sådan vi: Designer et børneliv i Kolding Kommune? Giver børnene et godt afsæt for deres skoleliv? Skaber livsduelige børn? Det tvivler vi stærkt på".

Stine Banna Bank er glad for, at politikerne tilsyneladende har lyttet til den krasse kritik.

- De planlagte besparelser var for vilde. Det er rart, når man oplever, at folk er parate til at tænke sig om en ekstra gang og overveje, hvad det er, de er ved at gøre mod vores børn, forældre og personalet i vores daginstitutioner, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce