Annonce
Esbjerg

Pædagog smittet med corona: 14 børn er sendt hjem

14 børn fra Troldehulen i Bryndum er onsdag sendt hjem, da en af institutionens pædagoger er testet positiv for corona. Arkivfoto
Onsdag klokken 10 kunne den integrerede vuggestue og børnehave Troldehulen i Bryndum ved Esbjerg konstatere, at en af stedets pædagoger er testet positiv for coronavirus. Derfor er 14 børn nu sendt hjem for at blive testet.
Annonce

Esbjerg: I løbet af onsdag er 14 børn fra den integrerede vuggestue og børnehave Troldehulen i Bryndum sendt hjem for at blive testet for corona. Det sker, efter at en af institutionens pædagoger er blevet testet positiv for virusset. Den positive test blev foretaget, da pædagogen var til en undersøgelse på sygehuset, hvor man helt rutinemæssigt tjekker for corona. Personen havde ikke tidligere udvist symptomer, og derfor kom resultatet som en overraskelse.

Pædagogen har kun været på arbejde i fire timer i denne uge og har kun været i kontakt med de 14 børn, der altså nu er sendt hjem. I Troldehulen håber man, at man har foretaget en vellykket redningsaktion.

- Vi har reageret prompte, og vi har fulgt alle retningslinjer. Derfor forventer vi, at situationen forløber helt stille og roligt. Det værste, man kan gøre, er at gå i panik. Og det er der altså ingen grund til. Det er jo langt fra sådan, at vi er centrum for et nyt udbrud af corona, siger Debbie Bisgaard Jensen, der er ejer af Troldehulen.

Annonce

Temperaturtester hver dag

De 14 børn, der nu er sendt hjem fra Troldehulen, er i løbet af dagen blevet kontaktet af smittesporekoordinatoren ved Styrelsen for Patientsikkerhed, og man forventer, at der allerede inden midnat vil være svar på deres test. Ingen af dem har dog, ligesom den smittede pædagog, udvist symptomer.


Vi har reageret prompte, og vi har fulgt alle retningslinjer. Og derfor forventer vi, at situationen forløber helt stille og roligt. Det værste man kan gøre, er at gå i panik. Og det er der altså ingen grund til. Det er jo langt fra sådan, at vi er centrum for et nyt udbrud af corona

Debbie Bisgaard Jensen, ejer af Troldehulen


Institutionen har normalt døgnåbent og er en såkaldt nødinstitution, der blandt andet passer mange børn af ansatte i sundhedsvæsnet. Troldehulen har derfor i forvejen en skærpet kontrol med sikkerhed og hygiejne. Noget der gør stedet godt rustet til at håndtere situationen.

- Vi temperaturtester hver dag vores børn og personale, og vi har i dag testet 150 børn og 50 ansatte, hvoraf ingen havde en temperatur på over 37 grader. Og så har vi i forvejen et stort fokus på afstand. Der er ikke unødvendig kyssemøsse, og de ansatte giver ikke hinanden krammere. Det er ikke for at være kold, men bare for at være på den sikre side, siger Debbie Bisgaard Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce