Annonce
Haderslev

Pædagogerne er bekymrede for genåbning: Virker urealistisk

Snart kan der komme flere jakker i garderoberne i kommunens børnehaver. Men der er endnu ikke styr på, hvordan hverdagen skal organiseres. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Der er fortsat mange ubesvarede spørgsmål for pædagogerne i Haderslev Kommune om, hvordan hverdagen præcis kommer til at fungere, når og hvis Danmark stille og roligt begynder at åbne igen i næste uge.

Haderslev: Dele af Danmark begynder stille og roligt at genåbne på den anden side af påske, hvis kurven for antallet af smittede og indlagte holder i mellemtiden. Det var budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften.

Efter planen skal børnehaver, vuggestuer og fritidsordninger for de mindste børn åbne igen den 15. april. Og det bekymrer de pædagoger, der skal passe børnene i Haderslev Kommune.

- Jeg lytter mig frem til, at børnene ikke er dem, der bliver smittet mest. Men jeg ved, at der er personale, som er bekymret. Der skal være nogle retningslinjer for, at der er god hygiejne og at børn med bare den mindste sygdom bliver hjemme, siger Lone Skov Drejer, fællestillidsrepræsentant i Bupl, den faglige organisation for pædagoger, i Haderslev Kommune.

Annonce

- Virker urealistisk

Selv er hun også bekymret for, om der er personale nok til rådighed.

- Vi har sikkert også personale iblandt os med kroniske sygdomme, som er i risikogruppen. Eller personale, der måske har en mand derhjemme i risikogruppen. Hvem skal vi så trække på, hvis de ikke kan komme på arbejde, spørger Lone Skov Drejer.

Hun tror, at de første dage efter genåbningen vil blive kaotiske, og at der vil gå lidt tid, før alt føles trygt i hverdagen. En hverdag, som vil inkludere en række sundhedsfaglige regler om bedre rengøring og mere afstand mellem voksne og børn på grund af coronavirusset.

- Det virker urealistisk. Hvem skulle stå for dét samtidig med, at vi har nogenlunde samme normering som tidligere? Vi har endnu ikke overblik over, hvordan vi skal organisere os, siger Lone Skov Drejer.

Det er op til de enkelte kommunalbestyrelser at vurdere ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer, hvilke institutioner der er forsvarlige at åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce