Annonce
Nordtyskland

Pædofilidømt lærer blev smidt ud af skolevæsnet

Modelfoto: Colourbox.

RENDSBURG: En knap 60-årig lærer fra et gymnasium i Rendsburg er ikke længere tjenestemand. Det har forvaltningsdomstolen i Slesvig netop besluttet.

Manden afsoner en 15 år lang fængselsstraf i USA, hvor han er dømt for forsøg på at få sex med mindreårige piger på mellem fem og 11 år.

Han fik kontakt med angivelige udbydere af børnesex på det såkaldt mørke internet. Men i virkeligheden korresponderede manden med agenter fra FBI. Han blev straks anholdt, da han i 2013 ankom til USA.

Afgørelsen i Tyskland er dog ikke udløst af dommen i Slesvig. I stedet blev læreren frakendt sin status som tjenestemand, fordi han var i besiddelse af store mængde børneporno, Materialet blev fundet, da tysk politi efter anholdelsen i USA ransagede lærerens bolig,

Forvaltningsrettens afgørelse kan ikke ankes.

Ved retssagen i USA erkendte læreren sig delvist skyldig. Foruden 15 års fængsel blev han idømt en bøde på 20.000 dollar.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce