Annonce
Sønderborg

Pænt optag på SDU Sønderborg

Fra et åbent hus hos SDU Sønderborg, som trods mindre årgange, i år har oplevet et større optag af studerende end i 2018. Arkivfoto: Claus Thorsted
På trods af færre ansøgninger på nationalt plan, så oplever SDU Sønderborg en fremgang på uddannelserne.

Sønderborg: Fordelt over tre fakulteter, har SDU Sønderborg optaget flere studerende end sidste år. Det på trods af mindre ungdomsårgange. Leder af Campus Sønderborg, professor Horst-Günter Rubahn, glæder sig over den fortsatte store søgning til SDU’s uddannelser. - Vi er naturligvis utroligt glade og stolte over, at vi har formået at tiltrække så mange studerende. Jeg ser det som et resultat af flere ting, blandt andet vort tætte samarbejde med industrien, hvilket vort nye Center for Industriel Elektronik er et lysende eksempel på, men også at Sønderborg er en yderst attraktiv studieby, hvilket vi har formået at vise over for unge mennesker i både ind- og udland.

SDU Sønderborgs optag for 2019 ser således ud (tal i parentes er kvote 1-optaget i 2018): Bachelor of Engineering in Electronics: 20 (14) Bachelor of Engineering in Mechatronics: 55 (42) Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Electronics): 12 (20) Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Mechatronics): 29 (17) Economics and Business Administration: 58 (62) European Studies: 29 (45) International erhvervsøkonomi med fremmedsprog: 23 (10 - SPRØK) I alt: 226 (210)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce