Annonce
Sønderborg

Pænt optag på SDU Sønderborg

Fra et åbent hus hos SDU Sønderborg, som trods mindre årgange, i år har oplevet et større optag af studerende end i 2018. Arkivfoto: Claus Thorsted
På trods af færre ansøgninger på nationalt plan, så oplever SDU Sønderborg en fremgang på uddannelserne.

Sønderborg: Fordelt over tre fakulteter, har SDU Sønderborg optaget flere studerende end sidste år. Det på trods af mindre ungdomsårgange. Leder af Campus Sønderborg, professor Horst-Günter Rubahn, glæder sig over den fortsatte store søgning til SDU’s uddannelser. - Vi er naturligvis utroligt glade og stolte over, at vi har formået at tiltrække så mange studerende. Jeg ser det som et resultat af flere ting, blandt andet vort tætte samarbejde med industrien, hvilket vort nye Center for Industriel Elektronik er et lysende eksempel på, men også at Sønderborg er en yderst attraktiv studieby, hvilket vi har formået at vise over for unge mennesker i både ind- og udland.

SDU Sønderborgs optag for 2019 ser således ud (tal i parentes er kvote 1-optaget i 2018): Bachelor of Engineering in Electronics: 20 (14) Bachelor of Engineering in Mechatronics: 55 (42) Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Electronics): 12 (20) Bachelor of Science (BSc) in Engineering (Mechatronics): 29 (17) Economics and Business Administration: 58 (62) European Studies: 29 (45) International erhvervsøkonomi med fremmedsprog: 23 (10 - SPRØK) I alt: 226 (210)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce