Annonce
Haderslev

Pølsesnak: Tre meter lang kålpølse skal udfordre Haderslevs identitet

Susanne Dufresne og Tove Jensen strikker grønlangkål. Foto: Jacob Schultz
I Kunsthal 6100 syr de en tre meter lang kålpølse, der stiller spørgsmålet: Hvem er Haderslev som by?
Annonce

Haderslev: Der sker interessante ting i Kunsthal 6100 for tiden.

De er i øjeblikket i gang med at sy en tre meter lang kålpølse. Den skal være med til at antænde en snak om Haderslevs identitet. Kunstprojektet er sat i gang af Jesper Aabille, der udstiller i Kunsthal 6100 til marts næste år. Udstillingen tager udgangspunkt i Haderslev som pølsernes by og skal sætte i gang i en snak om, hvem Haderslev egentlig er som by.

- Lige nu er byens slogan: Med hjerte og vilje. Det siger ingenting. Med pølsen skal vi finde ud af, hvem vi er som by. Hvad kan vi? Har vi et DNA? Det er svære spørgsmål, siger kunstfaglig leder ved Kunsthal 6100 Marie Dufresne.

Hun er flankeret af Tove Jensen og hendes mor Susanne Dufresne, der begge sidder med strikketøjet i hånden. På bordet ligger pølsen. Eller… Som den ligger der, er det ikke til at se, at det er en pølse. Den er sammensat af små lapper eller patchwork, som det hedder. Hovedsageligt brune men også med lysebrune farver, der skal repræsentere fedtpletterne på pølsen. De skal alle sættes sammen og til sidst udgøre en tre meter lang kålpølse.

- Det er som et lille frikvarter, når jeg kommer herind, siger Tove Jensen, der en gang om ugen kommer ind hos kunsthal 6100 og hjælper med at sy kålpølsen.

Men det er faktisk gået så stærkt, at de nu har udvidet projektet. Tove Jensen og Susanne Dufresne er lige nu i gang med at strikke grønlangkål. Og hvis alt går efter planen, så skal der også broderes sennep.

Marie Dufresne mener, at den tre meter lange kålpølse skal antænde snakke om Haderslevs identitet. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Marsvin-strøelse eller skumgummi

Projektet har været i gang siden 3. oktober og kålpølseprojektet går ind i en ny fase. For der skal jo også noget ind i den.

- Den skal være hård og fast. Vi har tænkt på marsvin-strøelse eller skumgummi, siger Marie Dufresne.

Overfor hende sidder Tove Jensen og smågriner.

- Det er bare vildt skægt. Jeg kan ikke lade være med at grine, når jeg fortæller, hvad jeg laver, siger hun.

Hvis alt går efter planen, så vil Marie Dufresne afleverer en hel sønderjysk ret til Jesper Aabilles udstilling. Det har hun gjort i selskab med 20 forskellige sy- og strikkeentusiaster, der er droppet ind hos kunsthallen i weekender og hverdage.

- Det er fantastisk, når kunsten kan blive motor for noget socialt og relationelt, siger hun.

Det er gået så stærkt med at sy kålpølsen, at de nu syr grønlangkål og brodere sennep i Kunsthal 6100. Foto: Jacob Schultz
Marie Dufresne har startet projektet i forbindelse med et kunstprojekt af Jesper Aabille. Foto: Jacob Schultz
Kunsthal 6100 har fået en bog om slagternes historie i Haderslev. Foto: Jacob Schultz
Tove Jensen kommer en gang om ugen og syr og strikker. Nogle gange bare i ti minutter. - Det er et lille frikvarter, siger hun. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce