Annonce
Læserbrev

P-plads. Skattekroner bruges uden omtanke.

Annonce

Læserbrev: Ved tirsdagens byrådsmøde valgte et stort flertal at bruge 900.000 på nye p-pladser ved Rådhuset i Brørup. Både Konservative og Socialdemokraterne var enige om, at denne sag hørte hjemme på et budgetseminar (hvor sagen for få måneder siden blev nedprioriteret), og da slet ikke på et byrådsmøde i starten af februar. Alligevel stemte begge partier mod egen overbevisning og sammen med Venstre, og vedtog dermed at bruge næsten en million skattekroner på sagen.

Jeg stillede et ændringsforslag til dette punkt, fordi denne udgift med lethed kunne undgås. Jeg foreslog at kommunen tog en snak med Hotel Søgaarden, der har ca. 50 ledige p-pladser stående 140meter fra hvor de nye skal etableres. Heraf ligger de 23 ud til Søparken.

Forinden havde jeg naturligvis talt med indehaverne på Søgaarden, om de kunne overveje at leje nogle af deres p-pladser ud i dagtimerne, hvilket de da ville stille sig positive overfor.

Hvorfor vælger man så ikke at undersøge denne mulighed i stedet for bevidstløst at bruge løs af skattemidlerne? Jo, det havde man jo besluttet på forhånd.

I sig selv er denne sag langt vigtigere end de 900.000, fordi den vidner om, at det for nogle partier er vigtigere at bruge penge på projekter frem for at passe på borgernes surt indbetalte skattekroner. Sagen vidner om, at nogle partier nok har en holdning - men ikke stemmer efter den. Sagen vidner om vigtigheden af at tage større anlægsinvesteringer på budgettet i stedet for over driften. Sagen vidner også om, hvor vigtigt det er at have folk i byrådet der tør tænke ud af boksen og sætter tæring efter næring. Her skal lyde stor ros til både Maya Ryom (Ø) og Anni Grimm (LG) for sammen med LA at turde stå ved deres ansvarlige tilgang til kommunens forbrug af penge.

Når vi beslutter at bruge penge på manglende P-pladser og ikke engang orker at se på alternativer, er det derfor enten udtryk for, at de gamle partier er blevet dovne og selvtilstrækkelige, eller at Vejen Kommune har penge nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce