Annonce
Kolding

P-pladser sikres ved byggeri af nyt seminarium: Penge fra salg af grund skal gå til parkering

Det er på en del af den nuværende p-plads lige syd for universitetet, at UC Syd ønsker at opføre et nyt pædagogseminarium, der skal ligge tæt ved Koldings andre videregående uddannelser. De penge, kommunen får ind ved salg af grunden, bliver reserveret til nye parkeringspladser. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Der skal etableres flere p-pladser i campusområdet i Kolding i forbindelse med, at UC Syd formentlig rykker sine pædagogiske uddannelser fra Dyrehavevej til en placering lige ved siden af SDU.

Annonce

Kolding: Der skal sikres nok parkeringspladser i området omkring campusområdet i Kolding, hvor både SDU og Designskolen ligger i dag, hvor IBA er under opførelse, og hvor UC Syd og dets pædagogseminarium har planer om at flytte sine pædagogiske uddannelser i Kolding hen.

Som omtalt i JydskeVestkysten torsdag har UC Syd sendt et tilbud afsted til Kolding Kommune om at købe en del af det areal, der ellers bruges som parkeringspladser ved Syddansk Universitet. Går handlen igennem, kommer UC Syd til at bygge klos op og ned ad SDU.

I den forbindelse kommer der til at mangle p-pladser i området, og borgmester Jørn Pedersen (V) erkender, at der allerede i dag er pres på de parkeringspladser, der eksisterer i området omkring uddannelsesinstitutionerne og Design City.

UC Syd

UC Syd afgivet købstilbud på en grund, der ligger på en del af p-pladsen ved SDU i Kolding.

Hvor mange p-pladser, et fremtidigt byggeri vil lægge beslag på, er endnu uvist. Det vil blandt andet afhænge af en kommende arkitektkonkurrence.

Før byggeriet af et nyt pædagogseminarium centralt i Kolding, skal en lokalplan dog udarbejdes og vedtages, og Folketingets finansudvalg skal godkende et aktstykke, der giver grønt lys for byggeriet. Dette skal til, da UC Syd er en statslig, selvejende institution, der står foran en investering på over 100 millioner kroner.

Annonce

Penge reserveres

- Derfor har vi aftalt, at det beløb, vi får hjem på grundsalget - formentlig til UC Syd - reserverer vi til en parkeringsløsning i området. Der står også i den nuværende lokalplan, at hvis vi bruger det byggefelt, vi har ved SDU, så skal vi se på en p-løsning, siger Jørn Pedersen.

Den grund, som pædagogseminariet har budt på, er udbudt til en mindstepris på 16 millioner kroner, og hos UC Syd håber man, at de første studerende kan benytte de nye lokaliteter i 2021 - hvis alt går efter planen.

Står det til borgmesteren skal man ikke vente med at begynde at finde nye parkeringspladser indtil da.

Annonce

Samarbejde med andre

- Inden man inddrager p-pladserne ved SDU, så vil det være rart at have fundet en løsning. Det vil være fedt at være et skridt foran. Vi kan jo allerede se, at der er en stor belastning på p-pladserne i dag, og med UC Syd bliver det ikke mindre, siger Jørn Pedersen.

Han peger på, at etableringen af de nye kommunale parkeringspladser sagtens kan foregå i samarbejde med nogle af de andre institutioner i området, og derfor vil han ikke pege på, hvor eller hvordan en parkeringsløsning skal skrues sammen.

- Vi kan eventuelt samtænke en løsning, så man laver ét samlet p-hus. Det kan være sammen med Design City eller IBA, siger Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce