Annonce
Aabenraa

Padborg Friluftsscene får støtte til nyt genforeningsevent

Ninna Schrum glæder sig over kommunens velvilje i forbindelse med det nye arrangement. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det grænseoverskridende kaffebord, som skulle være støttet med 10.000 kroner fra Aabenraa Kommune, blev aflyst på grund af vildsvinehegnet. Nu får Padborg Friluftsscene et tilsvarende beløb til et erstatningsevent.
Annonce

Padborg: Det aflyste dansk-tyske kaffebord erstattes af to arrangementer på hver sin side af grænsen.

Den 20. juni 2020 var det ellers planen, at Padborg Friluftsscene og venskabsforeningen Alte Schule Niehuus i samarbejde med en stribe foreninger og institutioner på begge sider af grænsen skulle have inviteret til sønderjysk kaffebord ved Rønsdam-grænseovergangen mellem Bov og Niehuus. Det kommer imidlertid ikke til at ske, fordi bestyrelsen for Alte Schule Niehuus, som er en forening, der fremmer og støtter kultur- og naturformidling i grænselandet, ikke vil fejre Genforeningen med et vildsvinehegn i nærheden.

- Vi sætter os ikke dér efter 100 år, når man med Schengen-aftalen i 2001 afskaffede grænsekontrollen, sagde formand Karl Hermann Rathje, da JydskeVestkysten skrev om sagen tilbage i december.

Arrangementet havde fået tilsagn om støtte på 10.000 kroner fra kultur- og fritidsudvalgets genforeningspulje, men de går tabt med aflysningen. Nu har Padborg Friluftsscene så sendt en ny ansøgning med håbet om, at kommunen så vil støtte den danske del af eventen, en satireoptræden med blandt andet gruppen Rødkål og Sauerkraut samt et tysk sketchshow til 24. juni 2020. Det har kultur- og fritidsudvalget nikket ja til.

- Vi er meget glade for, at udvalget tog beslutningen om, at vi kunne beholde tilsagnet om tilskud på 10.000 kroner til genforeningsarrangementet, lyder det fra Ninna Schrum, bestyrelsesmedlem i Padborg Friluftsscene og dansk ansvarlig for flere genforeningsaktiviteter.

Arrangementet fra Alte Schule Niehuus, dansk-tysk frokostjazz, bliver afholdt den 17. maj. Til begge arrangementer er brandværnene fra Padborg og Niehuus fælles om at passe grillen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce