Annonce
Erhverv

Padborg-sagen: Nu har politiet afsluttet efterforskning mod Beier-firma

I oktober 2018 slog politiet til over for en slumlejr hos firmaet Kurt Beier Transport i Padborg, hvor der boede fillipinske og srilankanske chauffører. Arkivfoto: Privat
Politiet har stoppet efterforskningen af Kurt Beier Transport A/S og sendt sagen til anklagemyndigheden, som nu skal vurdere, om transportfirmaet skal i retten med en tiltale for menneskehandel.

Skal transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S for retten tiltalt for menneskehandel eller ej? Det skal anklagemyndigheden nu tage stilling til på baggrund af politiets efterforskning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har efter mere end et års efterforskning på mistanke om menneskehandel til tvangsarbejde afleveret sit materiale til den statslige anklagemyndighed, der nu vil vurdere, om der skal rejses tiltale for menneskehandel. Det skriver Fagbladet 3F.

- Vi ved ikke, hvornår anklagemyndigheden træffer en afgørelse. Det er en omfattende og kompliceret sag. Politiet har ikke yderligere kommentarer, da sagen stadig verserer, siger Helle Lundberg, Kommunikationsenheden, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen tog sin begyndelse, da Fagbladet 3F i oktober sidste år afslørede, at der på skift boede op til 200 filippinske og srilankanske lastbilchauffører i Kurt Beier Transport A/S lejr ved Padborg nær grænsen til Tyskland. Mange boede i uhumske containere eller i uopvarmede lastbilanhængere med plastpresenninger over.

Dagen efter afsløringen rykkede Syd- og Sønderjyllands Politi ud og ransagede lejren. Efterfølgende afgav de 26 udenlandske chauffører, der var til stede i lejren på tidspunktet for ransagningen, forklaring til politiet.

Annonce
I oktober 2018 slog politiet til over for en slumlejr hos firmaet Kurt Beier Transport i Padborg, hvor der boede fillipinske og srilankanske chauffører. Arkivfoto: Privat

FN og straffeloven

Center Mod Menneskehandel konkluderede godt en uge efter afsløringen af slumlejren, at 26 lastbilchauffører var ofre for menneskehandel til tvangsarbejde. Det gør sagen til Danmarks hidtil største sag om menneskehandel til tvangsarbejde.

Center mod Menneskehandel arbejder ud fra FN's definitioner af menneskehandel. Politiet efterforsker derimod menneskehandel ud fra den danske straffelov, som forbyder menneskehandel. En bagmand kan ifølge straffeloven idømmes op til maksimalt 10 års fængsel.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør i Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier.

I oktober 2018 slog politiet til over for en slumlejr hos firmaet Kurt Beier Transport i Padborg, hvor der boede fillipinske og srilankanske chauffører. Arkivfoto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce