Annonce
Sport

Padelbane i Vorbasse indviet: - Vi har etableret banen for at være fremsynet

Snoren klippes over af formanden Susanna Madsen og PR-ansvarlig Claus Jørgensen. Foto: André Thorup
Der kan nu spilles padel på den nye bane i Vorbasse som det eneste sted i Billund Kommune.
Annonce

Vorbasse: Ved første øjekast ligner det en tennisbane pakket ind i glas. Selve spillet ligner også tennis, men alligevel ikke.

Der er tale om spillet "padel", og fredag kunne foreningen med det nye navn "Vorbasse Tennis- og padelklub" indvie deres nye bane med taler, klipning af den røde snor og gratis hotdog, øl og sodavand. Cirka 80 mennesker mødte op for at se snoren blive klippet over.

- Jeg håber, at alle i Vorbasse vil være med til at passe på banen, sagde formanden, Susanna Madsen, der ser frem til at udbrede sporten.

- Vi har etableret banen for at være fremsynet, og fordi vi gerne vil kunne tilbyde noget andet, end det der allerede er i de omkringliggende byer.

For at udbrede padel har foreningen indført et "pay & play" system. Interesserede kan booke en bane og spille. Derudover har foreningen også en aftale med Vorbasse Skole, så de kan benytte sig af banen i idrætstimerne. Det er også muligt at melde sig ind i tennis- og padelklubben og dyrke begge sportsgrene.

Det er fedt at se padel blomstre op i Danmark

Alex Laugesen, næstformand i dansk padelforbund

Annonce

Fænger særligt mænd

Padel kan bedst beskrives som en blanding af tennis og squash. Banen er mindre end en tennisbane, og så er den omgivet af vægge, som benyttes aktivt i spillet. I stedet for en ketsjer med strenge, spiller man med et bat. Bolden ligner en tennisbold, men den er mindre og har mindre tryk.

Efter talerne var der en demonstration af spillet udført af nogle garvede spillere fra Aarhus, blandt andet næstformanden i Dansk Padelforbund, Alex Laugesen.

- Det er fedt at se padel blomstre op i Danmark, sagde Alex Laugesen, der også er idrætskonsulent i DGI.

- Vi kan se, at padel virkelig fænger mænd mellem 30 og 60 år. Jeg tror, det er, fordi der både er noget socialt i det, da man skal være fire for at spille, men at det også er en meget dynamisk sport, hvor man er meget i gang.

Padelbanen i Vorbasse bliver den første af sin slags i Billund Kommune. Padel blev opfundet i Sydamerika i slutningen af 1960'erne, og er den anden største sport i Spanien - kun overgået af fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce